Gummiasfalt har lagts i botten av greenbunkrarna. Foto: Klubben

Golfsverige

Klubben storsatsar: Renoverar samtliga (!) bunkrar

2020 blir till 2021 och Åkersbergas medlemmar välkomnas av sprillans nya bunkrar, omgjorda och förbättrade.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-05 Uppdaterad 2021-01-05

Åkersberga Golfklubb är i full gång med att göra ett rejält ingrepp för att höja spelupplevelsen.

Efter några år av fin ekonomisk tillväxt har de beslutat sig för att renovera alla 32 bunkrarna på banan. Claes Berfeld är klubbchef. Till Svensk Golf säger han att just bunkrarnas kvalitet varit något som medlemmarna vill se förbättras.
– I vår årliga medlemsenkät har vi sett att kvalitén på bunkrarna är något som ofta nämnts som en brist, så efter några år med bra ekonomisk utveckling i klubben känner vi att det är rätt prioritering för oss.

De omgjorda bunkrarna innebär inte bara ny sand i botten. Nej, klubben gör ett rejält omtag och omformar samtliga sandfällor. Greenbunkrarna får också ny dränering och gummiasfalt i botten. Dessutom lägger klubben till kanter av konstgräs för att skapa en lite mer brittisk känsla. Även fairwaybunkrarna förändras rejält, även om de inte kommer att ha en gummiasfalt i botten.

Hur mycket kostar det här?
– Totalkostnaden inklusive sand kommer att landa på cirka 2 miljoner kronor. Satsningen har mottagits mycket väl av våra medlemmar, vi räknar med att kunna leverera en klart bättre spelupplevelse till 2021, säger Berfeld.

Spana in de omgjorda bunkrarna här:


Text: Jesper Johansson • 2021-01-05
Banor och resorÅkersberga GKBanor & resorGolfsverigeSvenska golfbanor
Rulla till toppen