5de4596636bb5

Banor och resor

Femstjärnig golfweekend på Algarve

GUIDEN: Sommarens eufori efter EM-guldet har visserligen lagt sig men vår grattiskommentar till den portugisiska fotbollstriumfen möts av breda leenden. Från Faros flygplats väljer vi A22:an västerut till slutmålet Penina, en resa på runt en timme. Värmeböljan är borta och medeltemperaturen på Algarvekusten pendlar mellan 15 och 23 grader i oktober, perfekt för den ansträngning

Text: Sylvia Luther • 2016-11-23

GUIDEN:

SÅ TAR DU DIG DIT:
Norwegian och SAS flyger till Faro, så här års ofta med mellanlandning.

PRIS:
Golfpaket med del i dubbelrum,frukost och en greenfee finns från 950 kronor.

MER GOLF:
Runt staden Vilamoura finns golf så det räcker och blir över. Många gillar moderna Europatourbanan Victoria Course, men vi föredrar den klasiska Vilamoura Old Course som är charmig i sin lågmälda framtoning.

Sommarens eufori efter EM-guldet har visserligen lagt sig men vår grattiskommentar till den portugisiska fotbollstriumfen möts av breda leenden.

Från Faros flygplats väljer vi A22:an västerut till slutmålet Penina, en resa på runt en timme.

Värmeböljan är borta och medeltemperaturen på Algarvekusten pendlar mellan 15 och 23 grader i oktober, perfekt för den ansträngning som ska göras på golfbanan.

På resorten finns 36 hål att utmana, Cottons mästerskapsbana och två 9-hålsslingor, och så träningsområden för nödvändiga svingjusteringar.

Den 50-årsfirande vackra anläggningen har fem stjärnor och allt man kan önska sig före och efter golfen.

Tjugo minuter bort ligger staden Lagos där en tur till saluhallen alltid piggar upp sinnena. Här samsas fiskelådor (sardiner förstås) med färggranna grönsaker och jättemeloner.

Fötterna styrs sedan vidare mot mitten av stan, där apelsinträden hänger över borden och där en Imperial får släcka törsten. En annan eftermiddag smuttar vi på en café pingado i Alvor, testar shoppingen i Portimao, och andas frisk bergsluft i Monchique.

Lissabons bästa golfbanor


Bästa golfbanorna på Portugals silverkust


Text: Sylvia Luther • 2016-11-23
Banor och resorBanor & resorEuropaPortugalWeekend
Scroll to Top