5de365ef06635

Artiklar

Byggdes om för 19,5 miljoner – medlemssuccé direkt

Skövde GK har fått fin utdelning efter sin stora renovering av banan.

Text: CM Hellsten • 2019-10-30

2016 bestämde sig Skövde GK för att totalrenovera sin bana som invigdes 1991. Peter Nordwall stod för den ursprungliga layouten och när hålen skulle uppdateras gick uppdraget till Christian Lundin. 

Det är samma banarkitekt som tillsammans med Henrik Stenson har skapat Öster by Stenson på Österåkers GK norr om Stockholm.

Så här sa klubbchefen Clas Christensson 2016 på frågan om vad omgörningen kommer att betyda för Skövde GK:
– På lång sikt får vi lägre driftskostnader, lägre miljöpåverkan, mindre beroende av växtskydd och framförallt en riktigt rolig golf. Vi har valt att ta en bra bana och göra den fantastiskt bra. Målet är en spännande och rolig spelupplevelse för en stor bredd av spelarkategorier. Banan kommer att bli unik i sin stil och upplevelse. Vi skapar levande spelytor som lockar till många spelalternativ både från tee och runt greener. Ett spel med möjlighet att spela låga slag så väl som höga. Torra och jämna ytor under hela säsongen.

”Banan ska bli topp-20 i Sverige”

Kostnaden för ombyggnationen landade på 19,5 miljoner kronor och 2018 var renoveringsarbetet klart.
Nu rapporterar Skaraborgs Allehanda att Skövde GK har lyckats locka till sig nya golfare.
– Vi har haft fler aktiva medlemmar, men det var nog 2004 senast, så det var längesedan. På den tiden såg det annorlunda ut med mycket juniorer och unga medlemmar. Det vi kan se nu är att så här många vuxna med fullt medlemskap, vilket vi kallar helmedlemmar, det har det aldrig varit tidigare, säger Clas Christensson till Skaraborgs Allehanda.

Sveriges nyaste golfbana

Tidningen skriver att klubben har över 1 500 aktiva medlemmar.
– Den stora ökningen är kopplad till den nya banan, det kan man nästan utgå ifrån. Det har varit stor förväntan på den och den har varit väldigt uppskattad, säger Christensson till Skaraborgs Allehanda. 

Byggdes om för 19,5 miljoner – medlemssuccé direkt
Foto: Mickael Tannus


Text: CM Hellsten • 2019-10-30
ArtiklarSkövde GKSvenska golfbanor
Scroll to Top