5de3694f21fb0

Artiklar

Enkla puttövningen som hjälpte Sörenstam till 59-ronden

Henri Reis är Annika Sörenstams mångårige tränare. Här är hans bästa puttövning till medelgolfaren.

CM Hellsten • 2019-09-26

Annika Sörenstam lyckades under sin sagolika karriär bland annat vinna tio majortitlar och på Moon Valley Country Club i Phoenix, Arizona, 2001, blev hon första kvinna att gå under 60 slag.

Hennes mångårige tränare Henri Reis gästar Svensk Golf Podcast och berättar om en puttövning som hjälpte henne när hon stod inför sitt sista 59:e slag.
Nu kan även du dra nytta av den övningen.

Henri Reis berättar i Svensk Golf Podcast:
– Man tar fyra bollar och lägger upp dem lika långt från hål som puttern är. Bollarna läggs i alla fyra väderstreck och sedan går man varvet runt och försöker slå i alla fyra i rad – och missar du en, så måste du börja om från början. Då gör man sin rutin och börjar sänka de puttar som alla är jättenervösa inför om de har dem i en tävling. Det är också sådana puttar som man inte får av sina golfkompisar.
– Jag och Annika jobbade mycket med sådana övningar och när hon stod inför sitt 59:e slag så hade hon en sådan putt. Då tänkte hon på den övningen och hon visste att hon alltid sänker de puttarna och hittade något positivt i sin övning.

Svensk Golf Podcast: 38 udda frågor till Annika Sörenstam

Just den här övningen använder sig även Phil Mickelson av – fast då med 100 (!) bollar.
– Vilken putt är den svåraste? Den första eller den sista? Med den här övningen får du in tävlingsmomentet i träningen eftersom du inte vill missa och därför börja om. Gör fyrbollsövningen i stället för att bara stå där och putta, säger Henri Reis.

Henri Reis förklarar i Svensk Golf Podcast att de flesta vanliga golfare skulle kunna bli så mycket bättre på greenerna om de bara tog sig tid att träna puttning och boka en puttlektion.
– Kan man lära sig att sänka enmetersputtarna så har man vunnit mycket – då blir man inte heller så rädd på de längre puttarna.

Lyssna på avsnittet här nedan:


Scroll to Top