Tournytt

Henrik Norlander om tidiga åren, vinnarskallen och livet som golfproffs

Vi gästas av Henrik Norlander och frågar honom om alltifrån den tidiga golfkarriären till livet på PGA Tour. Dessutom surras det om OS, Ryder Cup, Patrick Reed och styrkor i spelet. Trevlig lyssning!

Tournytt

The Masters 2021, Eftersnacket

Vi summerar årets Masters. Varför vann Matsuyama, vad betyder segern för honom och för Japan, vilka var största besvikelserna, bästa slagen och hur rankar vi Henrik Stensons insats.

Tournytt

The Masters 2021 – Eftersnack, rond 2

Vi snackar ner de största händelserna från fredagen och peggar upp inför en mycket spännande helg på Augusta National.

Tournytt

The Masters 2021 – Eftersnack, rond 1

Maja Stark gästar Svensk Golf Podcast för att dela med sig av sina färska erfarenheter från att spela Augusta National. Dessutom går vi förstås igenom de stora händelserna från torsdagen.

Tournytt

Allt inför The Masters 2021 med Wille Schauman

Svensk Golf Podcasts senaste avsnitt snackar vi upp årets upplaga av Masters Tournament. Med oss har vi C More Golf-experten Wille Schauman.

Utrustning

Vilken är årets bästa driver?

I årets första utgåva av Svensk Golf hittar du vårt stora drivertest med omdömen och betyg på 28 modeller. I senaste avsnittet av Svensk Golf Podcast får du höra allt om hur vi gjorde testet och vad vi kom fram till!

Tournytt

20 saker du inte visste om Augusta National

Det är äntligen dags för The Masters och vad passar då bättre än att ta ett steg tillbaka och se på det historiska – innan vi tar steget in i årets speciella upplaga? Svensk Golf Podcast djupdyker i böckerna för att hitta information om banan och tävlingen som du kanske inte hade koll på!

Tournytt

Allt inför PGA Championship

Vi ger dig förutsättningarna inför veckans majortävling på TPC Harding Park. Vilka tror vi vinner? Vad blir den största snackisen? Det och mycket mer avhandlas i veckans avsnitt!

Tournytt

#68 När proffsen kom till Katrineholm

Svensk Golf Podcast tog sig till Katrineholms GK för att dokumentera den första tävlingsdagen sedan coronapandemins utbrott.

Tournytt

Därför får du inte missa söndagens heta match

Äntligen ska vi få se livesänd proffsgolf igen. Vi snackar upp välgörenhetsmatchen mellan stjärnorna Rory McIlroy och Dustin Johnson i ena laget och Rickie Fowler och Matthew Wolff i det andra. Dessutom förklarar vi vad som gör värdbanan, Seminole Golf Club, så speciell.

Tournytt

En tillbakablick på golfåret 2019: “Det var årets största händelse”

I juletider släpper Svensk Golf Podcast ett extra långt avsnitt som sammanfattar golfåret 2019.

Tournytt

Svensk Golf Podcast: Edberg: ”Min HIO-bil blev stulen”

Pelle Edberg gästar Svensk Golf Podcast och berättar om sin karriär så här långt och vad som händer framöver. Skador har ställt till det. Pannband har pensionerats och en vunnen bil försvann någonstans på vägen.

Tournytt

Svensk Golf Podcast: Hockeyskadorna som påverkade Haeggmans golfkarriär

Joakim Haeggman är en av Sveriges mest framgångsrikaste golfare på herrsidan och blev förste svensk att delta i Ryder Cup. I avsnitt 59 av Svensk Golf Podcast berättar han om vägen till toppen som, lite oväntat, gick via en hockeyskada. Ironiskt nog var det samma sport som ställde till det för honom när han var på toppen av karriären.

Tournytt

Svensk Golf Podcast: Så skapades golfens hetaste tävling – Scandinavian Mixed

Henrik Hilford Brander arbetar som operativ chef för den nya svenska proffstävlingen Scandinavian Mixed. I det här avsnittet av Svensk Golf Podcast berättar han om det unika evenemangets uppkomst och utmaningar.

Tournytt

Svensk Golf Podcast: David Lingmerth: ”Jag har vad som krävs för att ta mig tillbaka”

David Lingmerth berättar om sin proffskarriär och vad framtiden har att erbjuda för vinnaren på PGA Tour. Dessutom diskuteras svenskens formsvacka, seger och sura särspelsförluster.

Artiklar

”Livskvalitet att bo så nära en golfbana”

Steffo Törnquist är delägare och styrelseordförande i en golfanläggning.

Artiklar

”Det slår mig ofta att folk är så jäkla snåla”

Som krönikör i Svensk Golf och Golf Digest hade Steffo Törnquist synpunkter på att golfarna inte utnyttjar hemmaklubbens krog.

Artiklar

Steffo Törnquist: ”Westwood tackade skumbananerna i segertalet”

Steffo Törnquist bjöd Lee Westwood på skumbananer och engelsmannen började göra birdies och vann Nordea Masters.

Artiklar

Svensk Golf Podcast: Steffo Törnquist: ”Jag tyckte golf var en löjlig sport”

TV-profilen Steffo Törnquist, som blivit delägare i en golfbana, gästar Svensk Golf Podcast. Han berättar om allt från hur en champagneflaska sabreras med en golfklubba till varför han bjöd Lee Westwood på skumbaner och sin tid som golfkommentator.

Artiklar

Enkla puttövningen som hjälpte Sörenstam till 59-ronden

Henri Reis är Annika Sörenstams mångårige tränare. Här är hans bästa puttövning till medelgolfaren.

Scroll to Top