5de3d95fd30cd

Artiklar

“6-hålaren är en magisk träningsbana för alla”

Sörmländska Kallfors har expanderat.

Text: CM Hellsten • 2019-06-19

19 juni 1999 stod Kallfors Golf i Järna utanför Södertälje redo för spel på 18-hålsbanan och fyra år senare tillkom även en niohålsslinga. Båda banorna designades av Sune Linde.

15 juni 2019 var det dags för anläggningen att fira sitt 20-årsjubileum och lagom till festligheterna stod Pierre Fulke-designade sexhålsbanan redo att invigas.
Hålens längd varierar mellan 35 och 85 meter och är belägen i anslutning till klubbhuset.

Lista: Sveriges 50 bästa banor

Kallfors hade ett övningsområde som var i behov av en uppdatering. Samtidigt tvingades klubben dra om ett hål från niohålaren för en väg till lägenhetsbyggnationen intill. Då frigjordes mark till sexhålsbanan.
– Nu har vi blivit en komplett anläggning. Det blir en magisk träningsbana för alla med mycket bunkrar och där det går att träna alla typer av slag. Greenfeen är 150 kronor för en dag och banan är öppen för alla – det behövs inget grönt kort. 6-hålaren ska vara en inkörsport för nya golfare samtidigt som eliten kan träna, säger Anna Öqvist på Kallfors till svenskgolf.se/wp.

TV: Så kan långsamt spel undvikas

Hur har responsen varit?
– Från det vi öppnade har det varit fullt hela tiden. 6-hålaren kommer att bli en samlingsplats. Vi ville skapa ett område där ungdomar kan hänga, det ska gå ganska fort att spela och behöver inte vara så allvarligt. Vår tränare Jocke Rask (tidigare ET-spelare) gillar verkligen banan. 

Kallfors 18-hålare hamnade på 30:e plats i den senaste rankingen över landets bästa banor.
Kallfors bygger just nu 160 lägenheter alldeles intill fairway och greener. De första 29 lägenheterna är klara för inflyttning i november.Text: CM Hellsten • 2019-06-19
ArtiklarKallfors GKSvenska golfbanor
Scroll to Top