Artiklar

Klubben värvar Årets greenkeeper

Årets greenkeeper 2018 har värvats till en ny golfklubb.

CM Hellsten • 2019-05-07

Under Golfsveriges egen silly season har det hänt en hel del. Värmländska Arvika GK meddelade att de anlitat Annika Sörenstams tränare Henri Reis som kommer att pendla till sin nya arbetsplats de sex milen från bostaden i Karlstad.

Årets värvning – Sörenstams tränare till svensk klubb

Bro Hof Slott GC, vars flaggskepp Stadium Course rankas som landets bästa bana, har gjort klart med en ny verkställande direktör. Det blir Tobias Hellman – expert under SVT:s alpina sändningar – som tar över posten på 36-hålsanläggningen utanför Stockholm.

Skidexperten ny vd på Bro Hof Slott

I augusti ifjol debuterade Hills Sports & Golf Club i Mölndal utanför Göteborg som arrangör av ett European Tour-evenemang.
Inför tävlingen var sommarens torka ett reellt hot men när spelet väl startade på banan så hyllade ET-deltagarna Hills greener.

När säsongen 2018 summerades utsågs Markus Lilleberg till Årets greenkeeper av Swedish Greenkeepers Association (SGA).

Så här motiverade SGA beslutet:
”Med högt uppsatta mål och med en tidsram som var mycket knapp lyckade Markus och hans team med uppgiften att torva om och sköta det nya greengräset så European tour gav dem epitetet ”tourens bästa greener i år”. Det som verkligen var utöver det vanliga var att Markus, som ytterst ansvarig, hade hela Sveriges ögon på sig. Många undrade om det skulle fungera. Det skulle krävas ett bra teamwork för att lösa uppgiften. Och teamwork var det verkligen! Med den korta tiden och det besvärliga vädret till trots levererade teamet en fantastisk produkt. Att Markus under denna tidspress samtidigt ville göra så mycket för sina kollegor gör att juryn tycker han är ”Årets Greenkeeper år 2018”.

ET gav dem epitetet ”tourens bästa greener”

Till golfsäsongen 2019 har den prisade greenkeepern bytt arbetsplats – från ET-anläggningen Hills till Marks GK utanför västgötska Kinna.

Så här förklarar Markus Lilleberg flytten i en intervju med Entreprenadaktuellt:
– Dels hade jag jobbat väldigt mycket, framförallt de sista två åren, och kände att min familj hade blivit lidande. Nu har jag både närmare till jobbet och ett annat tempo där jag kommer kunna vara hemma mer. Dessutom har Mark en bana med väldigt stor potential som jag ser fram emot att få börja jobba med, säger Markus Lilleberg.
– Dessutom gillade jag upplägget på tjänsten jag fick här, där jag även sitter med i golfklubbens styrelse och är med och utvecklar hela klubben, inte bara banan, vilket kändes helt rätt för mig. Jag kände att jag hade nått dit jag ville på Hills och var redo att gå vidare mot nya utmaningar, tillägger Markus Lilleberg.

”Kannibaliserar på golfklubbarnas produkt”

Marks GK är en av fem klubbar i området som har bestämt sig för att slopa rabattavtal med externa parter eftersom det kannibaliserar på deras produkter.
De övriga i kvintetten är: Borås GK, Hulta GK, Kinds GK samt Ulricehamns GK. 


Scroll to Top