5de3e49cdfc9c

Artiklar

Hanson hjälper hemmabanan

Bokskogens GK storsatsar och får hjälp av sexfaldige ET-vinnaren Peter Hanson.

Text: CM Hellsten • 2019-04-03 Uppdaterad 2019-12-12

I augusti ska Österåkers GK inviga sin ombyggda bana Österled som är Henrik Stensons debut som designer. I renoveringsarbetet har Henrik Stenson jobbat tillsammans med arkitekten Christian Lundin.
Henrik Stenson hade tidigare Peter Hanson som granne vid Lake Nona i Orlando, men Peter Hanson har sedan en tid flyttat från Florida tillbaka till Skåne.
Bokskogens GK utanför Malmö är Peter Hansons moderklubb.

Ombyggd klassiker i Skåne

Där hjälper Peter Hanson till för att lyfta anläggningen. Det skriver Golfbranschen.se.
Peter Hanson är suppleant i styrelsen och ska i samarbete med golfbanedesignern Peter Chamberlain även se över hur 36-hålaren kan utvecklas framöver.
– Nästa vecka ska han ge sig ut på en klippare och börja ta fram ny klipplinjer i klipplanen. Han brinner för det här. Han vill ge något tillbaka till klubben. Han har något år kvar att spela men han gillar ju vara engagerad, säger klubbchefen Thomas Ahlberg om Peter Hanson till Golfbranschen.

Bokskogens GK hittar nya medlemmar i skolan

När Golf Digest gjorde sin senaste (2017) ranking över Sveriges 50-bästa golfbanor hamnade Gamla banan på Bokskogen på plats 32.

För Golfbranschen berättar klubbchefen Thomas Ahlberg att ambitionen är att åter rankas bland de 10 främsta:
– Det har ploppat upp många stora anläggningar senaste åren, och det går inte att leva på gamla meriter längre. Det funkar inte. Det är ingen som bryr sig om att vi arrangerat SEO ett antal gånger eller att Kungsängen en gång i tiden arrangerat Scandinavian Masters. Man måste leverera en bra bana i dag, efter dagens mått.Text: CM Hellsten • 2019-04-03
ArtiklarBokskogens GKPeter HansonSvenska golfbanor
Scroll to Top