Artiklar

Skolungdomar får testa på golf

På Köpings Golfklubb kommer stadens fjärdeklassare under maj månad få testa på att spela golf.

Jesper Johansson • 2019-03-06

Sju grundskolor i Köping kommer i maj ha friluftsdagar på Köpings Golfklubb.

Efter att ha startat ett samarbete 2018 mellan idrottslärare och klubbens junioransvarig ska nu alla grundskolors årskurs 4-elever få besöka golfklubben för att testa sporten. Även högstadieelever från Grundsärskolan ska besöka Köpings Golfklubb. 

Skolungdomar får testa på golf
Lena With, junioransvarig på Köpings GK

Till årets upplaga av projektet kallat ”Golfäventyret i skolan” ska också gymnasieelever som studerar Barn & Fritids-programmet medverka. De 17 eleverna får en utbildning i ”Golfäventyret” för att senare kunna hjälpa till vid idrottslektioner.
– Jag är oerhört glad och stolt över att kunna genomföra denna skolsatsning. Målet är att klubben ska fortsätta att nå nya målgrupper bland barn och unga i Köpings kommun, säger Lena With, junioransvarig på klubben.
– Styrelsen arbetar för att öka inkluderingen i klubbens olika verksamheter och att öka lokalkännedomen med kunskap om föreningslivet och vad klubbens olika verksamheter kan erbjuda under skoltid är ett sätt.

Golfäventyret, som är framtaget av förbundet, ska locka ungdomar till sporten och With hoppas att friluftsdagarna ska väcka intresse och kanske skapa ett antal nya golfare.
– För de som blir nyfikna finns möjlighet att prova på fler gånger, säger Lena With.


Scroll to Top