5de3f8d664c2e

Artiklar

Duellen – Bushnell Hybrid vs Garmin Approach Z80

Två av årets hetaste nyheter på avståndsmätarmarknaden är hybridkikarna som kombinerar lasermätning och gps.

Text: Svensk Golf • 2018-10-12 Uppdaterad 2019-12-12

Bushnell Hybrid:

Pris: 4 500 kr.
Avstånd: 5–914 meter (flagga 366 meter).
Egenskaper: Laserkikare + gps, 5 ggr förstoring.
Vikt: 173 gram.
Batteritid: 12 timmar.

Garmin Approach Z80:

Pris: 7 000 kr.
Avstånd: Flagga upp till 320 meter.
Egenskaper: Laserkikare + gps, 2D-kartor i färg, 6 ggr förstoring.
Vikt: 226 gram.
Batteritid: 15 timmar.

Avståndsmätare gör spelet långsammare?

UTSEENDE:

BUSHNELL: Till storleken mindre än de flesta föregångare. Klassiskt Busnellskt techutseende som tilltalar en del i testpanelen medan andra tycker att den inte är särskilt attraktiv. Den robusta karossen ingjuter dock förtroende hos alla. Bushnell Hybrid ser kort sagt rejält stryktålig ut.
Betyg: 8. 

GARMIN: Panelen är helt överens. Det här är en stilmässig fullträff från Garmin. Avskalat med sköna och mjuka linjer som tilltalar samtliga. Formen gör också att Garmin Approach Z80 ligger perfekt i handen.
Betyg: 10. 

ANVÄNDARVÄNLIG:

BUSHNELL: Vår panel kommer snabbt underfund med hur display och kikare ska kombineras. Bushnell Hybrid har enkla funktioner och knappar. Vi saknar möjligheten att kunna fästa kikaren på bagen och därigenom se gps-måtten utan att plocka upp den, vilket skulle spara tid.
Gps-displayen skulle bli mer betydelsefull då. 
Betyg: 9. 

GARMIN: Lätthanterlig och praktisk med tydliga menyer och enkla knappar. Enda minuset är en viss fördröjning från viloläget. Ett par snabba knapptryckningar mildrar konsekvenserna men det är likväl ett störningsmoment. Möjligtvis medför den stora mängden information som tillhandahålls i displayen att speltempot riskerar sjunka.
Betyg: 9. 

Avståndsmätare testas på proffstourer

FUNKTIONER:

BUSHNELL: Kikaren är snabb och enkel. Den ger dig gott om avstånd och en mycket skarp bild av vad som väntar dig längre fram. ­Displayen på utsidan visar ­gps-avstånd till greenens ­framkant, mitten och bakkant.
Betyg: 8. 

GARMIN: Du får en mängd greenavstånd samt hindermått på kartan i displayen. När du träffar flaggan med lasern ritas även en bredare avståndsbåge upp på 2D-kartan. Om sikten mot greenen är skymd kan du lokalisera riktningen dit med Pinseeker-funktionen, listigt även om linjen inte alltid stämmer perfekt med verkligheten.
Betyg: 9.

KÖPSUG:

BUSHNELL: Enkelheten i den här enheten och kombinationen kikare och gps gör Bushnell Hybrid till en av marknadens just nu hetaste avståndsmätare. Priset? Ja, det kan avskräcka men är ­ändå konkurrenskraftigt i jämförelse med andra enheter som bara tillhandahåller en av de två mät­möjligheter som Bushnell Hybrid har.
Betyg: 10. 

GARMIN: Prislappen är saftig. Men inte i förhållande till vad du får. Garmin Approach Z80 erbjuder mycket. Frågan är hur många som faktiskt tycker att de är i behov av att investera i den här maximalt fullmatade enheten?
Betyg: 8. 

TOTALT:

BUSHNELL – 35: 
Mycket bra och konkurrenskraftig avståndsmätare till ett attraktivt pris med tanke på funktioner och användbarhet.

GARMIN – 36:
Garmin har förmodligen satt mallen för framtidens avståndsmätare. Räkna med att liknande produkter kommer dyka upp framöver.Text: Svensk Golf • 2018-10-12
ArtiklarBushnellElektronikGarminUtrustning
Scroll to Top