5de3fdbf03ddf

Artiklar

“Vi drar in cirka 600 000 kronor om året på footgolfen”

Olandsbygdens GK norr om Uppsala är en liten golfklubb med cirka 250 medlemmar.

Text: Martin Strömberg • 2018-09-05 Uppdaterad 2019-12-12

Sedan footgolfverksamheten började 2012 har man ökat omsättningen ordentligt och idag står foot­golfen för ungefär en tredjedel av ­klubbens totala intäkter.
– Vi drar in cirka 600 000 kronor om året på footgolfen och har utgifter på mellan 20 000 och 30 000 kronor. Den allra största delen är svensexor, möhippor, företags­event, bröllop eller kompisgäng, berättar klubbens ordförande Eero Ikäläinen.

Att man har kunnat investera i golfbanan tack vare footgolfen är Ikäläinen helt tydlig med.
– Vi har kunnat köpa maskiner som vi annars inte haft råd med och vi hade befunnit oss på en helt annan nivå utan footgolf, det kanske till och med hade gått så illa att det blivit konkurs.

Wenström: ”Det kanske är jag som är Ronaldo i Footgolf”

Det fanns en hel del motstånd från golfarna från början.
– All negativ kritik som kom i början byggde på rykten och okunskap som spreds. De som var mest högröstade och emot har vänt totalt nu och är idag kanske den grupp som är mest positiva, berättar Ikäläinen.

Om utvecklingen fortsätter kommer troligen de 170 foot­golfarna att bli fler än de 250 ­golfmedlemmarna.

– Vi har väl väntat och trott att det ska plana ut med footgolfen men det bara ökar och ökar. Det har vuxit med 30 procent per år och vi har lite planer på att anlägga en bana till, en fun-park för de allra yngsta, förklarar Ikäläinen.Text: Martin Strömberg • 2018-09-05
ArtiklarOlandsbygdens GKSvenska golfbanor
Scroll to Top