5de40d5a8e416

Artiklar

Damsektionen samlar in pengar till Världens Barn

Ett plötsligt infall i samband med TV-galan Världens Barn ledde till att Ljusterö GK:s damsektion startade en insamling.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-21 Uppdaterad 2019-12-12

6 oktober 2017 sändes TV-galan Världens Barn. En av alla som tittade på insamlingsgalan var Judit Müller. Hon är medlem i Ljusterö GK och slogs av tanken: Kan vi anordna en insamling?

Sagt och gjort.

Under 2018 bjuder Ljusterö Golfklubbs damsektion in alla övriga golfklubbars damer att delta i insamlingen till Världens Barn. Initiativet är döpt till “Golfande damer för Världens Barn” och är öppen för alla Sveriges golfande damer men självklart får även herrar bidra. Målet är högt uppsatt– 50 000 kronor – men inte ouppnåeligt, menar Judit Muller, ordförande i Ljusterö GK:s damsektion: 
– Om till exempel de klubbar som vill delta i insamlingen skänker avgiften från en eller flera tävlingar under säsongen kan det vara möjligt, säger hon till svenskgolf.se/wp.

På Ljusterö valde man att skänka startavgifterna från årets första damtävling, “Damstarten”, som spelades söndagen 13 maj.

Klubben har därutöver sedan länge en årlig tävling där behållningen går till välgörenhet. Organisationen som får överskottet från den tävlingen är numera Sjöräddningen vilket fallit sig naturligt eftersom banan är belägen på en ö. Tävlingen “Sjöräddningen”, som är öppen för alla, spelas i år den 20 juni.

Vill du skänka en slant till Världens Barn? Gör det här!


Text: Jesper Johansson • 2018-05-21
ArtiklarLjusterö GKSvenska golfbanor
Scroll to Top