5de40f708e65c

Artiklar

Nya ägarna satsar på renovering

2017 fick anläggningen nya ägare. Nu ska en stor renovering genomföras.

Text: CM Hellsten • 2018-04-26 Uppdaterad 2019-12-12

Strand Golf Resort är belägen mellan Eskilstuna och Strängnäs. I februari 2017 fick anläggningen nya ägare som nu har bestämt sig för att genomföra en renovering av 18-hålaren.
En masterplan ska tas fram under 2018 och sedan är tanken att renoveringsarbetet ska starta i mitten av 2019. Ambitionen är att banan ska vara öppen under större delen av projektet som beräknas ta fem år.

Strands Golfklubb sänker elkostnaderna med solpaneler

Uppdraget har gått till banarkitekten Johan Benestam som bland annat har renoveringen av Kungl. Drottningholm på sitt cv.
– Vi är riktig exalterade över det kommande samarbetet med Johan, hans förmåga och rykte att framgångsrikt integrera golfbanan med den kringliggande naturen visar sig tydligt i de tidigare projekt han har åtagit sig. Detta gjorde det väldigt enkelt att välja Johan till detta projekt. Johan har visat en verklig förståelse inte bara för vår designvision, utan även de framtida faktorerna såsom förmågan att framgångsrikt underhålla banan till en hög standard men ändå inom budgeten för projektet, säger klubbdirektören Nick Potter i ett pressmeddelande.

Golfbanan har svämmat över

Johan Benestam kommer att fokusera på att bygga om greener och greenområden men renoveringen omfattar också dräneringssystem och utslagsplatser. Dessutom kommer en långtidsplan för banans bunkrar att tas fram.
Strand Golf Resort invigdes 2003.
Ursprunglig banarkitekt är nuvarande instruktören Jan Kjellwall:
– Strand har alltid legat mig varmt om hjärtat som originalarkitekt och klubbens pro. Jag ser fram emot den nya riktningen som klubben satsar på och att ha chansen att samarbeta med Johan Benestam kommer att ta klubben och speciellt golfbanan till en helt ny nivå. Det är en spännande tid att vara involverad på Strand, säger Jan Kjellwall i ett pressmeddelande.


Text: CM Hellsten • 2018-04-26
ArtiklarStrands GKSvenska golfbanor
Scroll to Top