5de4109337db2

”Vårt enda krav var att få fälla 500 träd”

Golfbanan i Roslagen har fått nya ägare och kommer att ändra utseende.

Text: CM Hellsten • 2018-04-20 Uppdaterad 2019-12-12

När du har passerat ett sommarstugeområde och en fårhage är du framme på banan som ligger i närheten av Rimbo i Roslagen, drygt 45 minuter norr om Stockholm.
De inledande hålen bjuder på vacker utsikt och spelas intill sjön Sparren. Sedan försvinner golfaren in i skogen.

Ombonat i Roslagen

Sedan mars 2015 har Lisinge ingått i Unipeg/Golfstar men nu har banan fått nya ägare och nytt namn – Sparren Golf.
– Jag och barndomsvännen Joakim Sabel har under många år pratat om att hitta en anläggning att driva tillsammans. När Jocke ringde mig och berättade att han pratat med markägaren som var ifärd med att avsluta samarbetet med den förra arrendatorn så öppnades en möjlighet. Banan låg oss båda varmt om hjärtat – Jocke var pro där på 90-talet och jag hade banrekordet från vit tee, säger klubbchefen och delägaren Per Segerström till svenskgolf.se/wp.

Här finns det öppna greener!

Vad är ambitionen med Sparren Golf?
– Anläggningen har under ett antal år inte fått den kärlek som krävs och finishen på banan har varit bristfällig. Många har upplevt banan som en pärla, men den har varit relativt smal. Det enda krav vi ställde på markägaren när vi började föra diskussioner var att vi fick fälla mer än 500 träd. Hans motkrav var att vi får igång restaurangen så att det blir en levande klubb.

Banan ritades ursprungligen av Åke Persson och stod klar 1990. Nu kommer Magnus Sunesson och Niclas Luthman att ta fram en Masterplan.
– Våra planer är att skapa en bana med Tylösands fina karaktär då förutsättningarna för det är optimalt, säger Per Segerström.

Sparren Golf planerar att öppna lördagen 5 maj. Redan då har banans sträckning ändrats så att golfarna startar och slutar framför klubbhuset och vid sjön Sparren. Gamla hål 10 blir hål 1 och gamla hål 3 blir hål 18.


Text: CM Hellsten • 2018-04-20
ArtiklarSparren GolfSvenska golfbanor
Rulla till toppen