Artiklar

Skidgolf på banan: En succé

Golfklubben kom på en helt ny idrottsgren – skidgolf.

CM Hellsten • 2018-03-12

När snön låg tät över golfbanan åkte klubbchefen Anette Knutsson och greenkeepern Mikael Svensson ut på en skidtur längs med Lundsbrunn GK i Västergötland.
– Då sa han till mig… skidskytte – vi skulle ju kunna ha skidgolf istället, säger Anette Knutsson till Svenskgolf.se.

Lundsbrunn GK började planera upplägget och kontaktade Brännebrona Skidklubb och STC i Götene. Efter halvannan vecka arrangerades Skidgolfturneringen söndagen 11 mars.
En hel del nyfikna åskådare kom till Lundsbrunn GK och 60 deltagare tog plats i skidspåren. Slingan var en kilometer och tävlingsklassen åkte fyra varv och sköt tre gånger. 

Så spelar du curlinggolf!


TV: Vintern kan inte stoppa golfaren!

Drivingrangen fungerade som skjutvall där deltagarna chippade i väg färgade bollar mot en ring – blev det bom väntade straffrundor.
– Det var jättekul att åka skidor och ställa sig på en rangematta och försöka chippa in bollen i en ring, säger Anette Knutsson.

Vad fick ni för respons?
– Det kom en del skidåkare som inte spelar golf, men som tyckte det var roligt och kanske kan även testar på riktigt golf till sommaren.

Vinnare i tävlingsklassen blev Mikael Knutsson på tiden 22,20. Tvåa blev Magnus Karlsson och trea Jesper Arnerfors.
Motionsklassen vanns av Per Korsell på tiden 15,32. Niklas Holth kom tvåa och Anna Karlsson trea
I barnklassen deltog Hugo Bergqvist, Ella Knutsson, Emma Bergqvist och Victor Korsell. Hugo Bergqvist lyckades ta sig över mållinjen först av alla.

Golfklubbens skidspår blir officiellt Vasaloppscenter

Scroll to Top