5de4302527873

Artiklar

GolfStar vill expandera – tar in kapital för att bygga bostäder

Golfföretaget GolfStar, som äger 14 klubbar och 21 banor i Stockholmsområdet, vill expandera. Genom "crowdfunding" vill de bygga bostäder på outnyttjad mark.

Text: Jesper Johansson • 2017-09-12

GolfStar vill expandera sin verksamhet och förändra golfbranschen. Nordens största golfföretag med 14 golfanläggningar, 21 banor och mer än 50 000 kunder vill ta branschen in i en ny era – genom att bygga bostäder.
– Hela tanken är att vi vill förändra golfbranschen. Med mer kapital kan vi fortsätta den här resan som vi gör, säger Johan Salzmann, Marknadschef på GolfStar Sverige.

”No show”-avgift för uteblivna golfare

Hur ska företaget få in mer kapital då? Jo, genom “crowdfunding”. Via företaget Pepins kan alla som vill bli aktieägare och därigenom investera i företaget, både privatpersoner och företag. Pengarna GolfStar får in kommer att gå till flera bostadsprojekt.
– Vi vill bygga bostäder på outnyttjad mark. Vi har redan ett projekt igång på Gripsholms GK och det är den typen av fastighetsutveckling som vi vill fortsätta med, säger Salzmann.
– Vi har tre markprojekt igång just nu och potentiellt kan vi bygga över 1 000 bostäder på de områdena.

Golf Plaisir och GolfStar startar samarbete

Om man bidrar till GolfStars expansion med ekonomiska medel kan man få fördelar såsom rabatterat pris på medlemskap, förtur i bostadsköer och annat. Summan man kan bidra med är allt ifrån ett par tusen kronor till många miljoner.
– Vi lanserar olika erbjudanden för aktieägare vid täckningsöppnandet. Hur mycket man vill bidrar med beror på hur stor man är.

Varför gör ni det här?
– Vi vill ta in mer kapital i bolaget så att vi kan expandera och vidareutveckla golfverksamheten men också driva fastighetsutveckling på de anläggningar där vi äger exploaterbar mark, säger Johan Salzmann.


Text: Jesper Johansson • 2017-09-12
ArtiklarGolfStar
Scroll to Top