5de44184b99e8

Artiklar

Klubben anordnar tävling för Stensons välgörenhet

Till förmån för Henrik Stenson Foundation kommer Trummenäs GK anordna golftävling 9-10 juni där majorvinnaren själv har signerat en del av priserna till prisbordet.

Text: • 2017-05-17 Uppdaterad 2017-05-17

Den 10 juni anordnar Blekingeklubben Trummenäs för första gången Greenkeepers Challenge där välgörenhet står i fokus. Tävlingen är öppen för alla och klubben hoppas att så många som möjligt vill vara med och bidra till en lyckad dag.
Grunden till idén föddes när det beslutades att klubben inte skulle hålla i Nordea Tour.
– Vi har kört Nordea Tour på banan två år i rad, men av olika anledningar beslutade vi att inte köra det i år.  Därför kände jag och mina medarbetare att vi behövde en utmaning. Då kom tanken att köra Greenkeepers Challenge där vi preparerar banan och lägger upp arbetet innan precis som om det hade varit en Nordea Tour-tävling. Vi kommer tillexempel ha högre ruffar och blixtsnabba greener, säger Fredrik Karlsson som idag arbetar som klubb- och banchef på Trummenäs GK till svenskgolf.se/wp.

Klubben anordnar tävling för Stensons välgörenhet
Henrik Stenson har signerat golfprylar till prisbordet! //Foto: Trummenäs GK

Under fredagen den 9 juni kommer klubben hålla ytterligare en tävling enbart för företag.
Målet med båda tävlingsdagarna är att alla ska ha roligt, men förhoppningsvis också skänka så mycket pengar som möjligt till välgörenhet, som kommer gå till förmån för Henrik Stenson Foundation. Spelformen kommer under tävlingsdagarna att vara 2-mannascramble.
– På fredagen så kör vi en tävling för företag. Det är redan fullbokat, vilket är jätteskoj! Tillsammans kommer företagen att sponsra till prisbordet under lördagen då vi håller en öppen tävling för alla. Detta gör att vi kan efterskänka alla startavgifter på lördagen till välgörenhet, vilket är grundtanken, att kunna skänka så mycket pengar som möjligt till Henrik Stenson Foundation.

Klubben anordnar tävling för Stensons välgörenhet
Stenson har även signerat flaggorna – pengarna går oavkortat till välgörenhet! //Foto: Trummenäs GK

Klubben kommer utöver startavgifterna försöka samla in pengar på annat sätt, och förhoppningsvis kommer detta gå enkelt.
– Vi har 18 stycken “Greenkeepers Challenge–flaggor” som är signerade av Henrik Stenson som kommer säljas till företagen, där pengarna oavkortat går till välgörenhet. Utöver detta har Henrik signerat andra golfprylar som kommer finnas på prisbordet under båda dagarna. Han har också signerat flagga 18 från British Open som kommer auktioneras ut, säger han till svenskgolf.se/wp.

Trummenäs klubbchef Patrik Trydefeldt semifinalist i Sveriges mästerkock

Anledningen till att klubben kunnat få kontakt med Stenson är på grund av Torsten Hansson som har en nära relation till klubben.
– Kontakten med Henrik Stenson har varit möjlig tack vare Torsten Hansson som är Henriks coach och medlem på Trummenäs GK. Torsten kommer också att prata för företagen och medverka i tävlingen.


Text: • 2017-05-17
ArtiklarHenrik StensonSvenska golfbanorTrummenäs GK
Scroll to Top