5de441c352f24

Artiklar

Golfäventyrsbana, golfsafari och skattjakt på klubben

Golfens Dag den 20 maj är till för att ta tillvara på det golfintresse som finns runtom i golfsverige, och förhoppningsvis locka fler icke-golfare till idrotten.

Text: • 2017-05-15

Vreta Kloster GK är en av alla golfklubbar i Sverige som valt att engagera sig under Golfens dag nu på lördag den 20 maj. Detta är en stor satsning där cirka 300 golfklubbar runt om i Sverige valt att engagera sig med aktiviteter på ett eller annat sätt. Syftet med dagen är att ta tillvara på det stora golfintresset som finns, men samtidigt locka nya golfspelare till idrotten.

Under dagen står en rad aktiviteter på Vreta Kloster GK:s schema. Dessa är anpassade för både stora som små – nybörjare som inbiten golfare. En av de större aktiviteterna är klubbens nya 30/50 bana, där hålen är mellan 30 och 50 meter långa.
– Vi har byggt en ny 30/50 bana med konstgräsgreener som vi kommer köra lite tävlingar och annat skoj på, främst för alla barn som kommer hit. Sen finns det möjlighet att åka golfbilssafari där du med golfbil får en guidad tur genom anläggningen. Vi har instruktörer på både chip, putt och range och även korthålsbanan man får spela på. Utöver detta har vi även skattjakt med grävmaskin, säger klubbchefen Anders Svensson till svenskgolf.se/wp.

Golfäventyrsbana, golfsafari och skattjakt på klubben
Full fart på juniorerna. //Foto: Vreta Kloster GK

Golfintresset har under de senaste åren ökat och kanske kan det vara tack vare Henrik Stensons seger i The Open och silvermedaljen i OS, vilket kan ha medfört att fler också får upp ögonen för idrotten och börjar spela. För att ta tillvara på detta intresse genomförs Golfens Dag och klubbchefen hoppas att dagen ska locka golfare som icke–golfare ut till golfbanan.
– Är det bra väder hoppas vi på ett par hundra personer och det vore dessutom kul om våra befintliga medlemmar vill vara med och engagera sig. 


Text: • 2017-05-15
ArtiklarSvenska golfbanorVreta Kloster GK
Scroll to Top