Perfect golf swing

Artiklar

Ensamspelare får hjälp av klubben att hitta golfkompisar

Ensamspelare ska lättare hitta andra golfare genom Facebookgrupp. Detta ska öka gemenskapen och höja nöjet i sporten.

Text: • 2017-05-04 Uppdaterad 2017-05-04

Nyköpings GK har skapat en Facebookgrupp för ensamspelare som ska hjälpa golfare att lättare hitta spelpartners.
Gruppen kallas “GolfKompis/SingelGolf”, och ska hjälpa de personer som tidigare utövat sporten på egen hand, att hitta andra golfare i samma situation.
Klubbchefen Gary Cosford tror på idén:
– Det är många golfare som har ett naturligt sällskap när man spelar golf, men sen finns också en ganska stor grupp som inte har det av olika anledningar. Så detta är ett initiativ som vi tog i klubben för att testa och se ifall det funkar, säger han till svenskgolf.se/wp.

Nyköpings GK utsatt för sabotage – en hel fairway förstörd

Facebookgruppen har nu varit igång ett tag och klubben kan se att medlemmarna börjar förstå funktionen med gruppen, och att fler går med.
– Det har till och med blivit så populärt att vi nu har avsatt fasta tider på måndagskvällar efter klockan 18 för “golfkompisgänget”, säger Gary Cosford. 

Klubben tror på att ta tillvara på den teknik som finns och försöka hitta sätt att använda den på i till exempel golfsammanhang.
– Det är bra att man använder modern teknik till något som är en väldigt bra social funktion för golfare, vilket blivit väldigt uppskattat och fler börjar tycka om idén, säger Gary Cosford. 


Text: • 2017-05-04
ArtiklarNyköpings GKSvenska golfbanor
Scroll to Top