5de4435666aac

Artiklar

Golfklubben hittar nya medlemmar i skolan

Elever i årskurs ett till fem erbjuds golffritids på skoltid.

Text: • 2017-05-04 Uppdaterad 2017-05-04

Bokskogens GK utanför Malmö har tillsammans med Roslättsskolan infört golffritids som har pågått under tre terminer för elever i årskurs ett till fem. Varje termin är uppdelad i perioder där 35 elever tränar sex tisdagar åt gången.
Denna satsning är något som klubbchefen Thomas Ahlberg ser positivt på:
– Detta projekt är det som gett mest resultat om man jämför med att ha friluftsdagar eller prova-på-dagar, eftersom detta blir mer kontinuerligt och eleverna blir skjutsade från skolan. Eleverna är sen här i två timmar, och har lektioner och aktiviteter med olika ledare, för att sedan bli hämtade av sina föräldrar, säger Thomas Ahlberg till svenskgolf.se/wp.

Ombyggd klassiker i Skåne

Bokskogens GK vill tillsammans med Roslättsskolan att fler elever ska få prova på golf och förhoppningsvis vilja fortsätta med sporten.
Klubben samarbetar kontinuerligt med kommunen på olika sätt.
– Vi har ett jättebra utbyte med Svedala kommun som vi arbetar mycket tillsammans med genom olika aktiviteter. De har också varit sponsorer åt oss när vi bland annat arrangerat större tävlingar, säger Thomas Ahlberg.

Golfklubben hittar nya medlemmar i skolan
Vacker vy över Bokskogens GK. //Foto: Pär-Martin Hedberg

Under tiden som projektet pågått har Bokskogens GK kunnat se en ökning av nya juniormedlemmar, men också att föräldrarna hakar på.
– Under de här tre terminerna har vi fått in åtta, nio helt nya medlemmar, både vuxna och barn! Sedan har vi utöver dessa även fått fyra, fem medlemmar som bytt från en annan klubb för att deras barn är med i detta projekt, säger han till svenskgolf.se/wp.


Text: • 2017-05-04
ArtiklarBokskogens GKSvenska golfbanor
Scroll to Top