5de45ebbaa31f

Artiklar

Sportbutiken som erbjuder custom fitting

Golfutbudet är i vanliga fall skralt i vanliga sportbutiker. Men så är inte fallet i Team Sportias butik i Skellefteå, där möjlighet till custom fitting finns.

Text: Jesper Johansson • 2016-10-13 Uppdaterad 2016-10-13

Team Sportia i Skellefteå har gjort en rejäl golfsatsning. I sin butik har man dels en simulator, men också möjlighet till customfitting av flera märkens utrustning.

– Vi har möjlighet att göra customfitting på Ping-, Callaway- och TaylorMade-klubbor just nu. Tanken är att vi ska utöka det här till kommande säsong, säger Pär Gustafsson, golfansvarig på Team Sportia i Skellefteå.

 

Golfsatsningen är en av de absolut första i koncernen och tanken är att utrustning ska kunna köpas under hela året, även fast vintersporter dominerar under de mörkare månaderna.

– Ja, vi kommer väl krympa golfsektionen en del under vintern. Skidorna tar upp en hel del plats. Men tanken är att vi ska sälja golfprodukterna året runt. Det är många som reser under vinterhalvåret eller vill ha lite försprång till kommande säsong. Därför kommer det att finnas i butiken året runt, säger Pär Gustafsson.

Sportbutiken som erbjuder custom fitting
Team Sportia i Skellefteå har möjlighet att göra custom fitting på Ping-, Callaway, och TaylorMade-utrustning. //Foto: Pär Gustafsson

Förutom möjligheten till greppbyte och annan custom fitting finns även en simulator i butiken.

Och trots att satsningen startade mitt under säsongen har intresset varit stort.

– Det är många som inte är insatta i custom fitting. Nu öppnar vi ögonen för en hel del golfare och det är många som är här och klämmer och känner. Det är en nyfikenhet som vaknat.

 

Är det här något ni kommer att fortsätta att satsa på?

– Absolut! Tanken är att vi kommer bygga upp det här ännu mer till kommande säsong, säger Pär Gustafsson.

TV: Custom fitting för låghandicapparen


Text: Jesper Johansson • 2016-10-13
ArtiklarCallawayCustom fittingNyheterPingTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top