5de468223746c

Artiklar

De spelade 101 hål på 20 timmar

Att spela 36 hål på en dag är jobbigt. Bröderna Lundberg spelade så många hål, plus ytterligare 75. Med starttid 03.45 var det ett riktigt golfmaraton på Leksands GK.

Text: Jesper Johansson • 2016-08-04 Uppdaterad 2016-08-04

Allt började med att Victor Lundberg hade läst om två spelare som spelat över 100 hål på ett dygn. Sedan kontaktade han sin bror Anton och de beslutade sig för att göra samma sak.

– Vi tänkte att det skulel vara en rolig grej. Sedan fick vi lite extra tändvätska när farsan sa att vi inte skulle klara det, säger Victor Lundberg.

Snart tog de kontakt med pron på Leksands GK, som tyckte att de skulle spela 101 hål för att spela över 100.

– Vi är inte medlemmar på Leksands GK men vi brukar spela där varje sommar. Vi slog ut vid 03.45 och var klara strax innan 23.00

De två bröderna är väldigt vältränade, då de båda spelar bandy på elitnivå (Victor Lundberg spelar i Sirius och Anton Lundberg i Falu BS). Ändå var det kämpigt att ta sig runt.

– Jag trodde jag var vältränad, men det här var rejält kämpigt. Jag fick kramp i knävecken ganska tidigt, säger Victor Lundberg.

– Brorsan klarade av det bättre fysiskt men hade det lite tuffare mentalt. Men vi hjälpte varandra att klara den här bedriften. Dagen efter hade vi ont överallt.

Victor Lundberg, som har 4,6 i handicap, och hans bror Anton, med handicap runt 8, hade ingen ambition att gå så lågt som möjligt, men spelet var ändå stabilt under rundan.

– Jag gick första nio hålen under par, men också de sista nio hålen. Jag tror att vi båda spelade några rundor bättre än vårt handicap, faktiskt.

För att orka med alla hål fyllde de hela tiden på med energi genom att äta nötter och liknande. Vätskeersättning dracks för att inte tappa för mycket energi.

– Vi hade inte golfbil, vi tyckte att det var fusk. Så det gällde att vi fick i oss tillräckligt med energi för att orka.

I dagarna börjar de båda bröderna träna bandy inför säsongen, så nu blir det mindre golfspelande. Men de är inte trötta på sporten.

– Nej, men det blir lite tufft att hinna med nu. Man kanske hinner någon niohålare på kvällarna.

I samband med rundorna klurade de ut vad deras nästa projekt ska vara.

– Vi har en idé om att slå ut vid 00.01 och se hur många hål vi hinner.


Text: Jesper Johansson • 2016-08-04
ArtiklarLeksands GKSvenska golfbanor
Scroll to Top