145th Open Championship – Day One

Artiklar

Norén nöjd trots sämre score på fredagen

TROON, SKOTTLAND. Det blåste och regnade, men Alex Norén kämpade på under tuffa förutsättningar på Royal Troon under fredagen. – Jag är nöjd med par efter två ronder, säger han.

Text: Oskar Åsgård • 2016-07-15 Uppdaterad 2016-07-15

Redan på förmiddagen, när Henrik Stenson spelade sin fredagsrond, var det regnigt ute på Royal Troon. När Alex Norén spelade sitt andravarv var det inte bara blött utan även blåsigt.

– Det var ganska blåsigt på slutet och det krävs väldigt mycket mer av dig då eftersom sista nio är ganska tuffa ändå. Mycket sidvind från vänster, greenerna är inte så stora här ändå, säger Norén direkt efter ronden.

Det var ingen tvekan att spelarna, som likt Norén, spelade på förmiddagen på torsdagen och eftermiddagen på fredagen hade ”otur” med lottningen. Om man nu kan prata i sådana termer när det gäller The Open – där precis alla vet att vädret kan vända på en femöring och det är start från en tee.

– För några år sen hade jag jättetur med lottningen, den här gången hade jag inte det. På Birkdale (2008) fick jag en grym lottning. Det är på ett sätt lite tråkigt när man får en bra placering och vet att många haft det mycket tuffare. Nu hade vi det tuffare den här gången, å andra sidan hade jag en bra lottning första dagen förra veckan (när Norén vann Scottish Open). När det är så här blåsigt får man bara ta det och spela ännu bättre, säger svensken.

Med hänsyn till förutsättningarna var 34-åringens scorekort ganska prydlig läsning, med 15 par, en birdie och två bogeys. 72 slag (+1) på ronden, två sämre än på torsdagen och sammanlagt på par efter 36 hål.

– Jag spelade bättre idag än igår, jag är nöjd med par efter två ronder. Det känns ganska bra, jag slår vettiga slag, sen är det klart att man hade velat ha några slag bättre men jag är kvar till de sista två dagarna och även om jag är tio slag bakom så går det att flytta upp på ledartavlan. Jag ser fram emot helgen.

KRÖNIKA: Därför vågar vi hoppas på Stenson i helgen


Stenson tar upp jakten på Mickelson


Text: Oskar Åsgård • 2016-07-15
ArtiklarAlexander NorenRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Rulla till toppen