5de47c6ba9864

Artiklar

Fyra klubbar ska dela på tre tränare

Flera klubbar runt om i Sverige har en ansträngd ekonomi. Fyra klubbar i Värmland har kommit fram till en lösning för att spara en slant, samtidigt som trivseln på klubbarna ökar.

Text: Jesper Johansson • 2016-02-26
Fyra klubbar ska dela på tre tränare
Jörgen Carlsson, klubbchef på Billeruds GK.

Fyra värmländska golfklubbar kommer i sommar ha tre gemensamma tränare. Sommarro, Arvika, Billeruds och Sunne är de klubbar som ingår i samarbetet.

– Vi har haft flera olika tränare sedan 2014 men efter att vi tog kontakt med tränaren Birger Kjellstedt kom vi fram till den här lösningen. Det här kommer bli väldigt bra, säger Jörgen Carlsson, klubbchef på Billeruds GK.

Även fast det bara är de tre tränarna Birger Kjellstedt, Martin Lindén och David Jonsson på de fyra banorna är målsättningen att tränarna ska bli klubbens hjärta.

– Det är bara att se till sig själv. Man minns inte vem som var ordförande för klubben men man vet vem tränaren var. Det handlar om trivsel på klubben och det kommer att ge ett mervärde för medlemmarna, säger Jörgen Carlsson.

Efter att ha haft olika pros sedan 2014 har ungdomsverksamheten hamnat på efterkälken på Billeruds GK. Det är något som kommer att förändras nu.

– Det gäller inte bara Billerud, flera klubbar har haft en sämre ungdomsverksamhet den senaste tiden och nu är målsättningen att det ska bli bättre igen.

– Vi kommer också att ha flera tävlingar mellan klubbarna för att på så sätt göra att fler vill spela golf. Förhoppningsvis kan ungdomar som spelar göra att föräldrar också vill testa, säger Carlsson.

En liten budget är inte unikt för just de här klubbarna och nu hoppas Jörgen Carlsson att det här samarbetet kan inspirera andra.

– Det här problemet är inte unikt för bara det här området. Det finns klubbar som har en fantastisk ekonomi och ungdomsverksamhet men det är långt ifrån alla. Det här är en lösning för oss och den kan säkert appliceras på andra ställen runt om i Sverige.

 

Tränaren Birger Kjellstedt är nöjd med lösningen. Han tror att det kommer kunna insprera andra klubbar att ta efter.

– I slutändan är det så att vi vill att fler ska spela golf. Vi tor att det här är en lösning som kan göra att fler känner ett sug att fortsätta utvecklas, säger Birger Kjellstedt som är vd på Kjellstedt Golf.

En annan fördel med att ha tränare som sammarbetar är att fler spelare kan ta in informationen de lär ut.

– Vi komemr att försöka ha en röd tråd i hela arbetet så att vi kan underlätta för spelare att få lektioner. Om jag av någon anledning inte är på plats på banan kan man åka till en annan pro och fortsätta utvecklas, säger Kjellstedt och fortsätter:

– Dessutom kan det vara så att jag personligen kanske inte når fram hos en golfare, men att en annan av oss tre gör det. Då är det ju jättebra att det finns en möjlighet att fortsätta.


Text: Jesper Johansson • 2016-02-26
ArtiklarArvika GKBilleruds GKSommarro Golf LinksSunne GKSvenska golfbanorVärmland
Scroll to Top