177764449

Artiklar

Spelare avstängd för farligt spel – överklagar domen

En spelare har fått ett års avstängning från allt golfspel efter att ha slagit ut och landat precis intill framförvarande boll. Nu överklagar spelaren domen.

Text: Jesper Johansson • 2016-01-11 Uppdaterad 2016-01-11

En spelare från Dalarna har blivit avstängd i ett år för farligt spel. Dalarnas Golfförbunds Disciplinkommitté tog beslutet i november och den dömde spelaren har nu överklagat domen till Svenska Golfförbundets Juridiska Nämnden.

Det var i augusti som spelaren slog ut mot en framförvarande boll och landade precis intill. Enligt Peter Björklund, ledamot i Dalarnas Golfförbunds Disciplinkommitté, hade spelaren god kunskap om faran med slaget och därför blev bedömningen att han skulle stängas av under ett års tid.

– I det här fallet finns det inga ursäkter. Det finns lindrande omständigheter såsom oväntade studsar och dolda hål. Men han var medveten om risken innan han slog slaget, säger Peter Björklund.

Straffet innebär att han blir avstängd från alla banor som är anslutna till SGF. I och med det får han inte spela eller träna.

 

Men spelaren som blivit avstängd har nu överklagat domen till SGF:s Juridiska Nämnden.

– När det är så här långa avstängningar är det nästan alltid så att vi får in en överklagan, säger Bo Bengtsson, som tillhandahåller överklagan.

– Vi ska börja titta på ärendet nu och ett beslut kommer först i början av februari.

 

Det är inte speciellt vanligt att spelare blir anmälda för farligt spel. Bo Bengtsson befarar att spelare gör upp på plats istället för att anmäla.

– Det finns antagligen ett stort antal händelser som skulle kunna anmälas som aldrig kommer in till oss.

– Vi får in mellan fem och tio anmälningar om farligt spel eller fusk per år.


Text: Jesper Johansson • 2016-01-11
ArtiklarDalarnaReglerSvenska golfbanor
Scroll to Top