5de4205fd7017

Utrustning

Tre nya järn från Callaway

Callaway lanserar tre nya järnset till säsongen 2018.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-18 Uppdaterad 2019-12-12

Callaways nya järnklubbor använder sig av flera olika premium-material för att kombinera nya teknologier som Callaway tagit fram och fortfarande behålla deras tidigare framgångsrika recept. Företaget säger att deras nya Rogue-järn ger resultat de aldrig tidigare uppnått och med tre olika modeller finns det klubbor för den som vill ha mer längd, mer pricksäkerhet eller mer möjlighet att forma sina slag.

I Callaways nya järn använder klubbtillverkaren tidigare beprövade 360 Face Cup-teknologin och VFT (Variable Face Thickness). Det här ska göra att en större del av klubbhuvudet ger tillbaka en hög hastighet i bollen, även om du inte träffar mitt på bladet. VFT påverkar hur mycket träffytan rör sig beroende på var du träffar bollen. Tillsammans ska de här teknikerna ge mer längd.

Wolfram-vikt är placerat i varje järnklubbas sula för att sänka CG närmare marken. Det här ger mer precision och den optimala utgångsvinkeln på bollen. De olika klubborna har vikten placerad annorlunda beroende på loft och längd för att fungera optimalt.

Callaways nya Rogue-järn ska enligt företaget ge mer längd och högre bollhastighet. Problemet med detta är att vibrationen i bollträffen ökar vilket ger ett ljud och en känsla som inte är önskvärd. Det här har Callaway löst genom att använda sig av elastiskt urethan lågt i klubbhuvudet. Det ger ett behagligare ljud och mindre vibration i bollträffen.

Som ovan nämnt lanserar Callaway tre olika modeller, för att du som golfare ska hitta något som passar ditt spel.


Callaway Rogue Pro

Modellen har ett kompakt klubbhuvud, tunn topplinje, tunn sula och minimal offset. Det här för att göra det enklare att arbeta med bollen och ändra bollbana beroende på läge ute på golfbanan.

I butik: 23 februari.

Rekommenderat pris (7 järn): 8 499 kronor (endast stål)

Tre nya järn från Callaway
Tre nya järn från Callaway

Callaway Rogue

Enligt klubbtillverkaren är den här modellen lång, pricksäker, enkel att slå och ger en möjlighet att forma slagen. Topplinjen är mellanstor precis som sulan och offset är proggresiv.

I butik: 23 februari.

Rekommenderat pris (7 järn): Grafit 9 499 kronor, stål 8 499 kronor.

 

Tre nya järn från Callaway
Tre nya järn från Callaway
Tre nya järn från Callaway

Callaway Rogue X

Jämfört med standardmodellen av Rogue är Rogue X lättare, har längre skaft och starkare loft. En bred sula, låg CG gör att bollen enkelt flyger högt och det här ger extra längd. Modellen är skapad för den som vill slå längre.

I butik: 23 februari.

Rekommenderat pris (7 järn): Grafit 9 499 kronor, stål 8 499 kronor.

Tre nya järn från Callaway
Tre nya järn från Callaway

Text: Jesper Johansson • 2018-01-18
UtrustningCallawayJärnUtrustning
Scroll to Top