Testat: Titleist 917 D2

Vilken driver ska du välja säsongen 2017? Svensk Golf har testat årets hetaste modeller. Testet genomfördes i samarbete med Foresight Sports.

Testat: Titleist 917 D2
Svensk Golf har testat Titleist 917 D2.

Pris: 5 000 kr. 
Loft: 8,5, 9,5, 10,5 och 12 grader.
Standardskaftlängd: 45 (herr) och 44 tum (dam).
Justerbarhet: Loft: -0,75/+1,5 grader. Lievinkel: 2,25 grader. Utbytbar vikt i huvudet för bollflyktsjustering.  
För: Damer & herrar.

Svensk golf säger:
Jämfört med föregångaren har tyngdpunktsjustering adderats i 917-modellen. Inte banbrytande teknologi i sig, men Titleist har gjort det på sitt eget vis och placerat viktstaven diagonalt i klubbhuvudet för att ge lägre spinntal när den sitter i fade-läget och tvärtom i draw-positionen. Dessutom har träffytan och fartskåran i sulan uppdaterats sen sist.

Så gick panelsnacket:
"Bästa ljudet av alla? Jag tror faktiskt det! Det stora klubbhuvudet ger mig självförtroende och jag behöver verkligen inte ta i."
"Åh nej, den snygga svarta färgen är borta. Jag som verkligen älskade hur 915 och föregångarna såg ut. Men formen är fortfarande fin."
"Det här är en förlåtande driver, inget snack om saken."

Foresight sports GC2 säger:
Pålitlig driver, sett till jämnheten i resultaten. Trots spridning i träffbilden får många ut god längd med bra flykt. Spinntalen runt snittet, ibland lite högre. Även bollhastigheterna är lite över medel för majoriteten. Märkbar effekt på resultaten när vikten i sulan byts ut.

PLUS:
Genomtänkt viktjusteringsmekanism som inte ändrat helhetsutseendet. Också utomordentligt anpassningsbar med hela fyra olika standardskaft.

MINUS:
Vissa märken kan byta färg på sina drivers helt, utan gnäll. Den lyxen har inte Titleist, där en del lojalister redan saknar den svarta kronan.

Jag ska köpa ny driver!
Ja
10
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!