5de4565fc7c53

Utrustning

Nya svenska märket lanserar webbutik

Ett nytt svenskt klädesmärke ska göra golfen mer avslappnad. Nu har deras första pikétröjor börjat säljas på en helt nystartad hemsida.

Text: Jesper Johansson • 2016-12-15 Uppdaterad 2016-12-15

Tidigare i höstas skrev svenskgolf.se/wp om det nya svenska klädesmärket Golf Bloke. Då hade de precis lanserat kepsar som snabbt sålde slut.

Redan då pratade företaget, som drivs och grundades av ett kompisgäng, om att börja tillverka och sälja pikéer. Företagets idé är att göra kläder som inte är lika strikta som traditionella golfkläder samtidigt som man inte är underklädd på golfbanan. Och nu har de första tröjorna kommit ut till försäljning.

– Under hösten har vi säkerställt kvaliteten på våra pikéer. Varje ändring tar sin tid och det har varit mycket att fixa. En hemsida och ändringar på produkterna. Vi har inte velat släppa något för tidigt utan ville säkra att det är bra grejer först, säger Marcus Moselius, en av Golf Blokes grundare.

 

Men nu finns alltså de nya pikétröjorna och även nya kepsmodeller för försäljning på en ny hemsida och mottagandet har varit bra.

– Ja, vi har fått höra väldigt mycket bra om produkterna. Vi har fått väldigt mycket bilder skickade till oss med nöjda kunder så det känns kul. Det är nu det ska ta fart, men kanske ännu mer i vår, säger Moselius.

Än så länge är företaget under uppstart, men planen är att i framtiden kunna arbeta med det här i större utsträckning.

– Just nu blir det mycket jobb på kvällar och helger. Vi tar ju fram allt från en design till en färdig produkt så det är mycket som ska göras. Men vi för en diskussion med flera återförsäljare, så förhoppningen är att det ska ta fart ännu mer.

Hur ser framtiden ut för Golf Bloke?

– Vi arbetar med ännu fler modeller av både kepsar och tröjor. Men vi har inte så bråttom at expandera. Det här ska vara roligt, säger Moseluis.

Här är några av nyheterna:

Nya svenska märket lanserar webbutik
Nya svenska märket lanserar webbutik
Nya svenska märket lanserar webbutik

Det här är inte det enda svenska klädesmärket som försöker slå sig in på golfmarknaden. Tidigare i höstas skrev vi även om Yips Golf, som till en början arbetar med handskar – men som även de siktar på att lansera skor och tröjor.

Här är Sveriges nya golfmärke


Nya svenska golfmärket ska göra golfen ungdomlig


Text: Jesper Johansson • 2016-12-15
UtrustningGolfkläderNyheterUtrustning
Rulla till toppen