5de4601ba5166

Utrustning

Nya hjälpmedlet ska göra din sving bättre

Det nya redskapet ska göra att rytmen i din golfsving förbättras. Proffs och amatörer uppskattar produkten och nu kommer den till Europa.

Text: Jesper Johansson • 2016-09-28 Uppdaterad 2016-09-28

Ett nytt träningsredskap ska göra att spelare får förbättrad rytm, rätt sekvens och ökad längd. Swing Trainer heter hjälpmedlet som tagits fram av Gabriel Hjertstedt, som tidigare vunnit på PGA Tour och nu är verksam som Top PGA coach med flera namnkunniga spelare i sitt stall – bland annat Kevin Chappell och Charley Hoffmann.

Hjälpmedlet ser ut som en helt vanlig järn-7 med den lilla förändringen att kulor är inlagda i skaftet. Med hjälp av dem ska man få en bättre rytm i sin sving. Det går helt enkelt till så att man hör hur kulorna rullar ned till botten av skaftet när man är i toppen av svingen, och sedan hur de åker tillbaka mot klubbhuvudet när man svingar ned på bollen.

På så sätt ska spelares svingtempo och rytm förbättras.

– Klubban är ett fantastiskt träningsredskap som ger omgående resultat för såväl nybörjare som golfproffset. Med Swing Trainer kopplar man dessutom in både känsla och ljud vilket är unikt, säger Kalle Brink som är delägare i PRW Products.

Så här såg det ut när Charley Hoffman tränade med redskapet. Vad tror ni, är det här något för er?


Text: Jesper Johansson • 2016-09-28
UtrustningNyheterUtrustning
Rulla till toppen