"Min bästa prestation hittills i karriären"

Karriärens fjärde topptio-placering för 18-åriga Julia Engström trots en birdiefri finalrunda.

"Min bästa prestation hittills i karriären"
Tävlingen i Kenya veckan som kommer blir den sista innan off-season drar igång på allvar. //Foto: Getty Images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Ledarboll. Två slag efter ledarinnan. Med tävlingens bästa runda i bagaget. Det var minst sagt gynnsamma förutsättningar som Julia Engström klev upp på första tee för det avslutande varvet av Andalucia Costa del Sol Open de Espana. 

– Att gå i ledarboll var riktigt coolt, mycket folk som tittade och TV som var med oss hela vägen. Det var verkligen superkul. 

Efter åtta raka inledande par hängde Ringenäs-spelaren med hyggligt bakom medspelarna Anne Van Dam från Nederländarna samt danskan Nanna Koerstz Madsen. Men där den sistnämnda gjorde eagle på det korta parfyra-hålet, noterade Engström dagens första bogey, vilket gjorde att hon tappade närkontakten med den absoluta toppen. 

– Det var något snett utslag för mycket. Dessutom placerade jag inspelen på fel ställen på greenen och fick inte i så mycket puttar. Det var flera stycken som var i hålkanten och vickade, jag hade behövt få i några sådana. 

Sju raka par följt av två avslutande bogeys gjorde att slutscoreen hamnade på -9 och en delad fjärdeplats, den unga karriärens främsta placering så här långt.

– Detta är min bästa prestation på touren hittills. Både rent spelmässigt och rent erfarenhetsmässigt att få gå i en ledarboll en söndag. Detta är något jag kommer minnas för lång tid framöver. 

Vann gjorde Anne Van Dam på -13. Näst bästa svenska blev Jessica Karlsson på -2 och delad 20:e-plats.