Så sänds Solheim Cup 2019

Skotska Gleneagles står som värd för Solheim Cup. Här är TV-tiderna.

Så sänds Solheim Cup 2019
Gleneagles arrangerar Solheim Cup. //Foto: Getty Images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Efter Solheim Cup-starten på Lake Nona i Florida 1990 var det dags för Skottland att arrangera lagmatchen mellan Europa och USA.
1992 var spelplatsen Dalmahoy Country Club.
Åtta år senare återvände Solheim Cup till en skotsk bana – Loch Lomond Golf Club.

13–15 september är det återigen dags för Skottland (och 2014 års Ryder Cup-bana Gleneagles) att stå som värd för evenemanget och faktum är att USA aldrig har lyckats vinna på skotsk mark.
1992 vann Europa med 11,5–6,5.
2000 vann Europa med 14,5–11,5.

Hur det går 2019 kan du följa på Svenskgolf.se och via TV-sändningarna.
Discovery Networks Sweden har rättigheterna i Sverige och Solhem Cup kommer att visas i Kanal 9 samt på Dplay och Eurosport Player.

Radiosportprofilen Gunnar Brink kommenterar och före detta Solheim Cup-kaptenen Catrin Nilsmark (som gjort comeback som spelare) är expert.
– Att både fått vara spelare och lagkapten i den här fina tävlingen var verkligen den stora höjdpunkten vartannat år när jag var aktiv. Det är den absolut roligaste tävlingen som finns att spela. Gemenskapen i lagtävling, stämningen och publiken på plats, det slår allt. Jag tror att jag med min erfarenhet verkligen kan bidra till tittarna med analyser om hur spelarna agerar och tänker där ute på banan, säger Catrin Nilsmark i ett pressmeddelande.


Här är TV-tiderna:


Jag ska titta!
Ja
858
59
Nej