Kinhult inför US Open-debuten

"Strategin blir viktigast"

Kinhult inför US Open-debuten
Marcus Kinhult tillsammans med sin nya caddie, Mark Crane, på Pebble Beach // Foto: Getty Images
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Marcus Kinhult flög till USA redan på lördagen för att kunna bekanta sig med omgivningen i Kalifornien och hinna bli av med den värsta jetlaggen innan US Open som startar på torsdag.

Det blir US Open-debut för 22-åringen från Skaftö som kvalade sig in på Walton Heath förra måndagen efter en fin andrarond på 64 slag.

Och han har redan hunnit bli förtjust i Pebble Beach.

– Banan är häftig och bra. Förvånansvärt mjuk men jag gissar att den kommer att hinna torka upp en hel del till starten på torsdag, berättar Kinhult för svenskgolf.se.

 

Kinhult kommer till tävlingen med gott självförtroende. Han tog nyss sin första seger på Europatouren då han vann British Masters i början av maj. Han har sedan dess bytt caddie till rutinerade Mark Crane som tidigare gått åt bland andra Richie Ramsay, Chris Wood och nu senast Tyrell Hatton.

– Man märker att han är rutinerad och att han varit med förut. Jag tror att detta kan bli riktigt bra för mig.

Kinhult startar klockan 15.41 lokal tid på torsdag tillsammans med amatören Cameron Young och Brian Stuard. Och han vet vad som kommer att bli viktigt.

– Jag tror att strategin blir viktigast den här veckan. Att slå bra slag är mer av en självklar förutsättning och då är det mer viktigt att slå bollen till rätt ställen. Spelet känns okej och det är kul att få spela en bana som är i såpass bra kondition, allt blir roligare då.

 


Klarad kvalgräns?
Ja
35
4
Nej