5de3e46165618

Tournytt

Tigers nya projekt: Ritar bana på Hawaii

Tiger Woods och Gil Hanse ska rita varsinn bana till en ny resort belägen på Hawaii.

Text: Jesper Johansson • 2019-04-03 Uppdaterad 2019-12-12

Tiger Woods har presenterat sitt nya sidoprojekt utöver den professionella golfen. 14-faldige majorvinnaren ska rita en av två golfbanor på Makaha Valley Resort, en ny resort på Hawaiis tredje största ö, Oahu.

TGR Design heter hans designföretag som fått äran att rita en av de två helt nya banorna som ska byggas på ön Oahu. Woods ansvarar för den norra banan medan Gil Hanse, som bland annat ritade OS-banan i Rio de Janeiro, ansvarar för den södra. Banorna ska hålla absolut världsklass och ha en layout som tillåter professionella golftävlingar att avgöras på anläggningen.
– Vi fokuserar på att hitta spektakulära platser för att kunna designa distinkta och minnesvärda golfbanor. Makaha Valley på Oahus västkust är sannerligen en av de här unika platserna, kommenterar Tiger Woods byggprojektet i ett pressmeddelande.
– Den katedralliknande kulissen runt marken är inramad av en stor utsikt mot Stilla havet i väster och berg österut. Vi designar en golfbana som kommer utnyttja de spektakulära förutsättningarna och samtidigt vara rolig och spelbar för alla typer av golfare.

Så här ser området ut i dag:



Text: Jesper Johansson • 2019-04-03
TournyttBanor & resorTiger Woods
Rulla till toppen