Saudi International – Day Two

Tournytt

Rose ber banarbetarna snabba på greenerna på hemmaklubben

Justin Rose har bett banarbetarna på hemmaklubben snabba på ett par greener genom att i princip döda dem. Allt för att han ska vara så förberedd som möjligt när årets första major startar.

Text: Jesper Johansson • 2019-03-07 Uppdaterad 2019-12-12

Att vara en världsstjärna har sina fördelar.
Förutom det uppenbara gällande ekonomi och annat kan de bästa spelarna i världen också påverka sina träningsmöjligheter.

Alex Norén laddade under sommaren 2018 upp inför The Open på Gotland.
Svensken har ett hus på ön och tränade därför på Visby GK inför majortävlingen på Carnoustie. För att göra träningen så lik majortävlingen som möjligt ändrade klubben greenhastigheten på niohålsbanan.
Så här skrev de på Facebook i somras:
”När en av ”de våra”, på sitt sedvanligt ödmjuka sätt, undrar om det finns en möjlighet att vi skulle kunna göra greenerna på niohålsbanan lika snabba som på British Open – så att han kan träna en vecka under verkliga förhållanden – är det svårt att säga nej.”

Så sänds Arnold Palmers tävling


Visby hjälper Norén – efterliknar The Open-greenerna

Förberedelser inför majortävlingar sker också så här års.
Med lite drygt en månad kvar till The Masters är världens bästa spelare i full gång med sina förberedelser inför tävlingen på Augusta National.

En av de spelare som tränar inför tävlingen är Justin Rose. Världstvåan, som är bosatt på Bahamas, har varit spelledig i fem veckor men deltar den här veckan i Arnold Palmer Invitational. Här vill han vara med i en toppstrid för att se var spelet är.
Sedan ska han hem till sin hemmabana och träna på såphala greener.
– Jag tror att det är viktigt att ha en vinstchans en eller två gånger på väg in mot Masters för att se att alla delar av spelet är på plats. Puttningen behöver man träna lite extra på och jag ska snacka med gubbarna på Albany och fråga om ett par greener som man i stort sett kan döda till 50 procent så att de är snabba nog att träna på inför The Masters, sa Rose på en presskonferens under onsdagen.
– De kommer göra det. De gör ett jättebra jobb när det kommer till att härma Augusta National. Det gör att jag kan träna på bästa sätt under de veckor jag vilar. Jag ska också be dem sätta flaggplaceringar där det är lite lutning. Så att jag börjar se bollen gå i hål med lite lutning. Det är en visuell grej som är lite lurig om man inte förberett sig på det.

Så för oss som inte har chansen att spela Augusta National kan alltså en flygresa till Bahamas vara ett alternativ. 

Stenson i Featured Groups rond 1 & 2



Text: Jesper Johansson • 2019-03-07
TournyttJustin RosePGA TourTournyttUS Masters
Rulla till toppen