Genesis Open – Final Round

Tournytt

”Det här kommer att störa mig i resten av mitt liv”

Justin Thomas var i en drömposition för att vinna Genesis Open. Men en iskall putter gjorde att han till slut blev tvåa, vilket kommer störa honom för evigt.

Text: Jesper Johansson • 2019-02-20 Uppdaterad 2019-12-12

Inför det sista varvet av Genesis Open hade Justin Thomas en perfekt position för att säkra sin tionde PGA Tour-seger. Fyra slag till godo och 18 hål att spela. Men det ville sig inte för amerikanen. J.B. Holmes kom ikapp och gick förbi. Justin Thomas slutade tvåa för tredje gången i karriären. Inför veckans tävling, WGC-Mexico Championship, pratade Justin Thomas med medier på plats och andraplatsen svider.
– Det kommer störa mig i resten av mitt liv. 100 procent att det kommer. Det finns tävlingar under mitt debutår som jag inte vann som fortfarande stör mig och Genesis Open var mycket värre. Så jag är säker på att det kommer störa mig framöver, säger Thomas. 

Holmes snuvade Thomas på segern

Justin Thomas spelar den här veckan med Dustin Johnson och Phil Mickelson. ”Lefty” är regerande mästare och Justin Thomas – han slutade tvåa. Men 25-åringen hoppas kunna lära av andraplatsen – istället för att vara besviken.
– Jag känner att jag vet vad jag gjorde fel. Jag satte inte puttarna och jag gjorde misstag jag i vanliga fall inte brukar göra när jag är i ledning.

Under det avslutande varvet av Genesis Open gjorde majorvinnaren två treputtar och en fyrputt.
– När jag väl startar veckans tävling kommer jag inte gå runt och vara sur över vad som hände i söndags. Men vid tillfällen jag kan grubbla kommer det här att störa mig i resten av mitt liv.

Justin Thomas senaste seger var i augusti då han vann WGC-tävlingen Bridgestone Invitational.



Text: Jesper Johansson • 2019-02-20
TournyttJustin ThomasPGA TourTournyttWGC
Rulla till toppen