5de3ee60e573a

Tournytt

Makalösa Mickelson leder på PGA Tour

Phil Mickelson kunde knappast önska sig en bättre inledning på 2019...

Text: Jesper Johansson • 2019-01-18 Uppdaterad 2019-12-12

Phil Mickelson gör sin första start sedan 2018 och inför veckans tävling var det svårt att veta hur amerikanens form egentligen var.

För 2018 lyckades femfaldige majorvinnaren visserligen vinna, men efter segern i mars hade han det svårt och tog bara en topp 10-placering på 16 starter.

Men 2019 kan bli ett riktigt bra år för Mickelson. För efter 18 spelade hål leder han Desert Classic med tre slag. Det efter en runda innehållandes endast 60 slag.
– Jag hade lite tur i dag på det sättet att jag inte kände mig speciellt vass på vägen in i den här tävlingen. Jag har inte tränat så intensivt men jag känner att alla delar av spelet var okej och det klickade, sa Mickelson efter rundan.
– Det var en rolig dag men det här var inget jag förväntade mig. 

Makalösa Mickelson leder på PGA Tour

I duggregn gjorde Phil Mickelson en eagle, tio birdies och sju par. Det för att alltså gå runt på 60 slag. Och med flera tidiga birdies på hans sista nio hål började tankarna om en 59-runda fladdra förbi för Phil Mickelson. Amerikanen har inte tidigare gått runt på 59 slag men 2013 var han en koppsnurr ifrån att lyckas med just den bedriften under Phoenix Open.
– På hål 16 var jag medveten om 59:an. Jag gav det allt jag hade och jag hade en bra chans på hål 17 då jag slog ett bra utslag, men jag hade ungefär 15 meter för birdie, så jag borde slagit mig närmare där.
– Men jag hade i alla fall chansen.

Fyra slag efter Phil Mickelson befinner sig amerikanen Adam Long. Ytterligare ett slag bakom är australiern Curtis Luck.

Här är toppen av ledartavlan:

Makalösa Mickelson leder på PGA Tour


Text: Jesper Johansson • 2019-01-18
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen