5de3ee895df0e

Tournytt

Oklarheter för Justin Rose inför premiären

Världsettan ska under torsdagen starta sin första golftävling 2019. Men han gör det med ett antal förändringar som kan bli ett problem.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-17 Uppdaterad 2019-12-12

Justin Rose är med i veckans Desert Classic på PGA Tour och spelar därmed sin första golftävling 2019. Till start kommer världsettan med en hel del förändringar.

Dels spelar Rose med tio nya klubbor i bagen, då han tidigare i januari meddelade att han byter utrustningssponsor från TaylorMade till Honma. Den förändrignen kan förstås ställa till det men det är inte enda problemet. För på bagen har den olympiska guldmedaljören inte sin ordinarie caddie, Mark Fulcher, utan istället vikarierar Gareth Lord – Henrik Stensons tidigare bagbärare.

Stensons tidigare caddie hjälper Justin Rose

Trots det hoppas Justin Rose att han ska kunna lista ut en del under veckans tävling på PGA West Stadium Course.
– Man kan få en bra analys på sitt eget spel och om man spelar bra kan man göra några birdies här. Jag tycker det är en perfekt plats att starta året på, sa Rose till medier på plats under ondagen.

Världsettans nya utrustning

Utöver själva golfen är utrustningen ett frågetecken. Men Justin Rose tar även den förändringen med ro.
– Självklar finns det en del oklarheter. Det är alltid en period då man måste vänja sig med förändringar generellt. Självklart anser jag att jag gjort några bra förändrignar och tagit rätt beslut. Jag känner mig självsäker. Men det är svårt att veta förrän man har ett scorekort i handen.
– Så den här veckan handlar till stor del om att lära sig och potentiellt ändra något til nästa vecka. Det handlar mest om att gå ut och spela och bli bekväm, sa Rose.



Text: Jesper Johansson • 2019-01-17
TournyttJustin RosePGA TourTournytt
Rulla till toppen