Stenson: “Vi ska försöka få till det i år”

Henrik Stenson spelar sin första tävling 2019.

Stenson: “Vi ska försöka få till det i år”
Henrik Stenson ska försöka vinna för första gången i Abu Dhabi. //Foto: Getty Images

Efter succéfyllda Ryder Cup på Le Golf National valde Henrik Stenson och caddien Gareth Lord att gå skilda vägar.
De två sista tävlingarna under 2018 (Hero World Challenge och Indonesian Masters där det blev två fjärdeplatser) hade den svenske majorvinnaren Scott Vail på bagen.

När European Tour klipper bandet för det nya spelåret i samband med Abu Dhabi HSBC Championship så gör även Henrik Stenson sin första tävling för 2019.
Det är ett stjärnfyllt startfält och världstvåan Brooks Koepka, trean Dustin Johnson och titelhållaren Tommy Fleetwood är högst rankade.
Henrik Stenson (28:a i världen) trivs i Abu Dhabi där han radat upp topplaceringar.

• Tvåa 2006 och 2008.
•  Tre raka top-10.
– Vi har två andraplaceringar och en tredjeplats och utöver det en fin liten bunt av andra topp-10. Vi ska försöka få till det i år och greja en seger, säger Henrik Stenson till European Tour.

Numera bor svensken vid Lake Nona i Orlando, Florida, men tidigare hade han sitt hem i Förenade Arabemiraten.
– Det känns alltid bra att komma tillbaka till den här delen av världen efter att ha bott här under flera år. Jag tror att det här är 14:e året som jag startar upp säsongen här. Det är samma gamla visa: fantastisk bana, fantastiskt väder och jag har en stor del av mitt team på plats. Det är bra att kicka igång säsongen här.
– Mycket handlar om motivation och en annan viktigt ingrediens för att spela bra är att känna sig utvilad och redo. Ett bra facit i en tävling kan också bidra, säger Henrik Stenson till ET.


Stenson vinner i Abu Dhabi i år!
Ja
31
25
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.