Därför använder Fowler en spelförbättrande järnfyra

Trots att Rickie Fowler är en av världens bästa spelare fanns det anledning för honom att byta ut viss utrustning mot mer förlåtande alternativ.

Därför använder Fowler en spelförbättrande järnfyra
Rickie Fowler planerar att under året använda utrustning som vid ett första ögonkast ser ut att snarare vara för amatörer än fullblodsproffs. //Foto: Getty images

Proffs spelar bara med bladklubbor och spelförbättrande golfklubbor är bara för oss glada amatörer.
Eller?

Rickie Fowler, världens tolfte bäste spelare, har till i år bytt ut sin järnfyra mot en snällare variant.

Istället för en klassisk bladklubba använder sig amerikanen av Cobras F9 Speedback, en klubba som snarare är gjord för amatörer än proffs. Enligt Golf.com anser han att klubban är som ett "hemligt vapen" och han använder den som en driving iron istället för en järntvåa, som tillåter betydligt mindre felmarginal.
– Bollen flyger lite längre än min järnfyra men direkt såg jag potentialen att använda den som en driving iron. Grafitskaftet adderade lite snabbare bollhastighet och jag kan välja om bollen ska flyga högt eller lågt, säger Fowler.

Men inte bara distansen var en anledning till bytet av klubba i bagen. Den bredare sulan var också en fördel.
– På min järntvåa ar det en betydligt smalare sula vilket gjorde att det inte fanns så mycket felmarginal när jag träffade marken vid bollträff. Nu kan jag hamra ner järnfyran i backen utan att behöva oroa mig så mycket över hur den ska reagera mot marken.


Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.