Se Callaways nya driver Epic Flash

Epic Flash heter Callaways nya driver, som tagits fram med hjälp av artificiell intelligens.

Se Callaways nya driver Epic Flash
Jailbreak-teknologin finns kvar i Callaways nya Epic Flash-driver. Den stora nyheten är en träffyta som skapats med hjälp av artificiell intelligens.

2017 lanserades Callaway GBB Epic och drivern blev snabbt en försäljningssuccé, bland annat tack vare den innovativa Jailbreak-teknologin med två stabiliserande stavar bakom träffytan för att ge högre bollhastighet.

I år kommer uppföljaren och den heter Callaway Epic Flash.

Drivern har begåvats med en helt omarbetad design på träffytan som Callaway kallar Flash Face. Poängen är att ge spelare ännu högre bollhastigheter och därmed längre slag. Den nya träffytan har på baksidan olika vågformer som gör att den är olika tjock för att ge maximal hastighet vid träffar utanför mitten.

Träffytan är framtagen med hjälp av artificiell intelligens, där Callaway låtit en superdator på egen hand komma fram till den bästa möjliga utformningen av träffytan. Totalt gick datorn igenom 15 000 olika varianter innan den till slut hittade den träffyta som nu sitter i Epic Flash-drivern. Enligt Callaways chefsingenjör Alan Hocknell är det osäkert om de någonsin skulle ha lyckats komma fram till den här designen utan datorns hjälp.

- Vi vet inte, kanske hade vi aldrig nått dit. Även om vi (människor) tagit fram 15 000 varianter över x antal års tid hade vi aldrig kommit fram till något i stil med den här träffytan. Det handlar inte bara om antalet varianter som datorn tagit fram utan att den presenterade en form som vi aldrig hade landat i själva, säger Alan Hocknell och beskriver hur den form som träffytan har framstår osymmetrisk för ögat.

Själva träffytan är tillverkad av titan som genomgått en särskild härdningsprocess vid 595 grader Celsius under två timmar för att göra den flexibel men samtidigt väldigt tålig.

Utöver den nya träffytan använder sig Callaway Epic Flash av en flyttbar vikt längst bak på klubbhuvudets sula. Den vikten ska, enligt tillverkaren, kunna korrigera skruvtendenser med upp till 15 meter. Vikten väger 16 gram i standardmodellen och 13 gram i subzero-varianten av drivern.

Callaway Epic Flash har också en ny kolfiberkrona som gör att vikt har kunnat fördelas bättre nedåt i klubbhuvuet, vilket ska resultera i en något mer lättslagen klubba.

I butik: 1 februari 2019
Tillgängliga loft: 9°, 10,5°, 12°
Tillgängliga skaft: Project X EvenFlow, Project X HZRDUS Smoke och Mitsubishi Tensei AV
Rekommenderat pris: 6 000 kronor


Ska du köpa en ny driver 2019?
Ja
29
40
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.