Hero World Challenge – Final Round

Tournytt

Stensons önskelista

"En och annan Major Contention"

Text: Martin Strömberg • 2018-12-28 Uppdaterad 2019-12-12

 

En fin avslutning av 2018 och en frisk och fräsch Henrik Stenson inför 2019 innebär ett spännande golfår för svensk herrgolf.

Stenson med familj firade jul i Utah och han berättade om sina önskningar inför julen och nästa säsong för svenskgolf.se/wp.

– Önskelistan innefattar en hel och frisk familj samt en och annan Major Contention, det sista styr man ju dessutom själv över.

Stenson blev ju som bekant första svensk på herrsidan att vinna en major då han vann The Open på Troon 2016 efter en episk duell med Phil Mickelson.

Ifjol gjorde han dessutom sin bästa vecka på Augusta då han slutade femma samt hade en sjätteplats i US Open.

Stenson kommer att inleda säsongen 2019 med tre tävlingar i Mellanöstern med start i Abu Dhabi den 16:e januari. Det blir tävlingens 14:e år och Stenson har varit med varenda gång.

– Jag har blivit tvåa vid ett par tillfällen och minns också när jag satte banrekord med 62 slag 2006. Jag skulle verkligen vilja ha mitt namn på bucklan och förhoppningsvis kan jag lyckas i år även om säkert många andra spelare vill ha ett ord med i leken, sa Stenson när han blev klar för sin 14:e raka start.

Andra spelare som är hittills lämnat grönt ljus för spel i Abu Dhabi är Dustin Johnson, Brooks Koepka och Tommy Fleetwood.

Klart: Stenson byter caddie


Stensons magiska spoon utsedd till tidernas finalslag


Text: Martin Strömberg • 2018-12-28
TournyttHenrik Stenson
Rulla till toppen