5de3f25ae9eb6

Tournytt

Ström: ”23 under par är min bästa totalscore någonsin”

Linnea Ström vann det näst sista kvalsteget till Ladies European Tour.

Text: CM Hellsten • 2018-12-11 Uppdaterad 2019-12-12

I oktober säkrade Linnea Ström fullständiga spelrättigheter till LPGA Tour i USA. Nu siktar hon på att fixa kortet även till Ladies European Tour.
Det har börjat perfekt.

I det näst sista kvalsteget till LET noterade Linnea Ström ronderna 66, 69, 62 och 68 och med 23 slag under par vann göteborgskan kvalet med hela sex slags marginal före Irlands Leona Maguire.
– Det var lite tufft att ladda om efter min 62-rond eftersom allt var perfekt då. Jag var bra från tee och satte nästan alla puttar. 10-under är min bästa score någonsin och 23 under par är min bästa totalscore någonsin. Under slutronden gick jag ut för att fortsätta göra birdies. Jag har spelat bra hela veckan och är mycket nöjd med min prestation eftersom jag inte har tävlat på en och en halv månad, säger Linnea Ström till LET.

Ström: ”23 under par är min bästa totalscore någonsin”
Klicka på bilden för att komma till resultatlistan.

Turneringen spelade på Amelkis GC i Marrakech. Ytterligare tre svenskor fanns med bland topp-8: Filippa Möörk, Annelie Sjöholm och Sofie Bringer.

Även Anna Magnusson, Amanda Jakobsson och amatören Matilde Stenqvist tog sig vidare till finalkvalet som också avgörs i Marocko – 16–20 december.



Text: CM Hellsten • 2018-12-11
TournyttLadies European TourLinnea StrömTournytt
Rulla till toppen