147th Open Championship – Day Four

Tournytt

Molinari Årets spelare på European Tour

Francesco Molinaris 2018 har prisats. Italienaren har utsetts till årets spelare på European Tour.

Text: Jesper Johansson • 2018-12-10 Uppdaterad 2019-12-12

Vinnare av The Open och Race to Dubai. Fem av fem segrar i Ryder Cup och ytterligare en individuell seger på Euroepan Tour. Francesco Molinaris 2018 är svår att upprepa.
Det fina året har nu prisats, då European Tour har utsett italienaren till årets spelare 2018. 

Francesco Molinaris första seger på European Tour under året kom i BMW PGA Championship på Wentworth i England. Med två slags marginal vann han Rolex Series-tävlingen och startade därmed en sommar och höst med idel topplaceringar. Veckan efter slutade han tvåa i Italian Open och den bästa golfen spelade han i juli – då han vann The Open på Carnoustie.

Segern innebär att han är förste italienare att vinna en majortävling.

TV: Molinari duffar – sedan sänker han för par

Nästa stora framgång kom i Ryder Cup.
Tillsammans med Tommy Fleetwood bildade de ”Moliwood” och under deras fyra matcher tillsammans vann de samtliga. Som en härlig bonus lyckades sedan Francesco Molinari vinna sin singelmatch mot Phil Mickelson för att därmed bli förste spelaren på 39 år att vinna alla fem matcher. 

Den fina säsongen summerades genom att 36-åringen vann Race to Dubai på Jumeirah Golf Estates.
– Det är en enorm ära att vinna den här utmärkelsen. Flera enorma spelare har vunnit den här titeln och jag känner mig hedrad som nu blir en del av dem, säger Molinari i ett pressmeddelande.
– Det är ett betydelsefullt pris och det är ett fint sätt att avsluta ett speciellt år. När jag vann på Wentworth fick jag enormt mycket självförtroende för hela sommaren. Men segern i The Open är förstås den största framgången. Jag blev mitt hemlands första majorvinnare, det var otroligt.



Text: Jesper Johansson • 2018-12-10
TournyttEuropean TourFrancesco MolinariTournytt
Rulla till toppen