Vietnam satsar på golfen

Vietnam satsar på golfturismen.

Vietnam satsar på golfen
Osådd. Robert Trent ­Jones Jr:s blivande bana i Vietnam har fått ett attraktivt läge vid Syd­kinesiska havet. //Foto: Getty Images

På Vietnam G&CC utanför Ho Chi Minh-staden finns ett vattenhinder som uppstod långt efter det att Colt & Alison ritade banan 1922. Vattenhindret är en bombkrater från Vietnamkriget. Men det hårt krigshärjade landet har sedan länge lämnat sin plågsamma historia ­bakom sig. Idag har Vietnam ekonomisk medvind och nu ska man in på den internationella golfmarknaden och ­kända ­banarkitekter delar upp bytet. I Hoiana vid Sydkinesiska havet bygger Robert Trent Jones Jr en linksbana som ser ut att bli en oemotståndlig magnet för golfturister från hela världen. Nick Faldo har bidragit med Laguna Golf Lang Co och Ocean Dunes. I Hanoi har Stone Valley Golf Resort, ritad av Brian Curley, ­nyligen öppnat. Jack Nicklaus Design har kontrakterats att bygga tre banor.

Allt började 2009 då landets regering tog fram en nationell plan för golf­utveckling. Den krävde 90 banor senast 2020. Sedan dess har ytterligare 27 projekt, som inte ingår i den ursprungliga planen, tillkommit och godkänts. Vi kan alltså prata om en rejäl golfboom, beställd av regeringen.

Foto: Getty images


Har du varit i Vietnam?
Ja
5
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.