2018 Ryder Cup – Afternoon Foursome Matches

Tournytt

Stenson puttade hem viktig poäng

Rose: "Han är en drömpartner"

Text: Martin Strömberg • 2018-09-29 Uppdaterad 2019-12-12
Stenson puttade hem viktig poäng

 

Det såg ut som en jämn match på förhand.

Och tungviktsmötet i foursome mellan Justin Rose/Henrik Stenson och det amerikanska paret Dustin Johnson/Brooks Koepka gjorde ingen besviken.

Européerna var i knapp ledning stora delar av matchen men när Brooks Koepka slog upp andraslaget stendöd på 15:e tog man sig till ett ner. 

Dramatik väntade på Le Golf Nationals fruktade avslutningshål.

– Det är de här ögonblicken man kommer att komma ihåg bäst från sin karriär även om de grå hårstråna växer snabbare än man vill när man sätter sig i sådana situationer, sa Stenson efteråt.

Avslutningen handlade mycket om Stenson, som var fräsch efter att ha vilat på förmiddagen och det märktes. Rose slog ett par mindre bra närspelsslag och Stenson redde upp situationen med fina parputtar på både 16:e och 17:e.

– Jag slog inget bra slag på 16:e och Justin räddade mig några gånger tidigare. Det minsta jag kunde göra vara att rulla i ett par. Jag föröskte bara lite på linjen och slå bollen bra, skönt att de gick i, sa en belåten Stenson efter segern med 2/1.

Också Rose var nöjd efter segern.

– Min kompis klev in när det som bäst behövdes och det var en otrolig känsla. Henriks statsistik från tee till green är otrolig och han är en drömpartner för mig även om vi inte spelade drömgolf idag.

Nu väntar singelspel på söndagen med det europeiska laget i ledning 10-6. Det är samma siffror som vid miraklet på Medinah, fast den här gången i europeisk favör.

Då vände Europa och vann och spelarna vet att det kan hända igen.

– Vi måste gå ut och spela vårt bästa spel en dag till, avslutar Stenson.

Stenson har hittills i årets Ryder Cup spelat två matcher och vunnit båda.

 

 



Text: Martin Strömberg • 2018-09-29
TournyttBrooks KoepkaDustin JohnsonHenrik StensonJustin RoseRyder CupTournytt
Rulla till toppen