2018 Junior Ryder Cup – Day Two

Tournytt

”Den bästa upplevelsen jag varit med om!”

Junior Ryder Cup är avgjord och USA gick vinnande ur matchen. Men lika glad för det är Amanda Linnér, som var en av årets deltagare i den prestigefyllda matchen.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-26 Uppdaterad 2019-12-12
”Den bästa upplevelsen jag varit med om!”

Genom åren har många stora spelare deltagit i Junior Ryder Cup och ofta har vi sett svenskar representera Europa. 

Årets upplaga av tävlingen var inget undantag då både Ingrid Lindblad och Amanda Linnér spelade på Golf Disneyland utanför Paris.

Matchen vanns av USA med 12,5 poäng före Europas 11,5 men trots förlusten var Amanda Linnér glad.
– Det har varit helt fantastiskt, verkligen. Den bästa upplevelsen jag varit med om. Det har varit superkul att representera Europa och lära känna nya människor, säger Linnér till svenskgolf.se/wp.

Under onsdagen fick spelarna som deltagit i Junior Ryder Cup spela sex hål på den riktiga banan, Le Golf National, och enligt Linnér är det vissa saker som skiljer de båda tävlingarna åt, bland annat publiksiffran.
– Visst, det var lite publik när vi spelade men inte alls som det kommer vara i Ryder Cup. Jag står och tittar på läktaren på första tee just nu och den är enorm. Jag pratade med Stenson nyss som sa att den var fylld till ungefär fem procent, men det är fortfarande väldigt mycket folk.


Efter att de sex hålen spelats under onsdagen blir det sedan att komma tillbaka under veckan för att titta på den stora matchen mellan Europa och USA. Då kommer Linnér och de andra få se några golfare de nu har hälsat på.
– Vi har pratat med några och tagit i hand med Tiger Woods. Sedan har vi pratat lite med de svenska spelarna också. Min stora idol har alltid varit Rory McIlroy så att få träffa honom skulle vara kul.

Om Amanda Linnér inte får träffa Rory McIlroy lär hon ändå se tillbaka på Junior Ryder Cup-veckan med härliga känslor, även fast hon själv inte spelade speciellt bra. Under veckan lyckades hon inte vinna en enda match.
– Jag hade en riktigt jobbig vecka. Det var ett knackigt spel tyvärr och jag hade problem in mot green.
– Men jag gjorde mitt bästa och hade verkligen jättekul, säger Amanda Linnér.




Text: Jesper Johansson • 2018-09-26
TournyttAmanda LinnérRyder CupTournytt
Scroll to Top