5de3fb98680b6

Tournytt

Lars golfliv – en berg- och dalbana

"Jag får såna fruktansvärda svackor"

Text: Martin Strömberg • 2018-09-25 Uppdaterad 2019-12-12
Lars golfliv – en berg- och dalbana

Som vi alla vet kan golflivet verkligen vara upp och ner.

Ena dagen är det underbart och rosenrött för att nästa rond bli helt nattsvart.

En som verkligen upplever golfen med alla känslor är Lars Ganesh, en singelhandicappare som fick tillbaks gnistan under Kings of Distance på Vallda.

– Jag har haft den värsta säsongen någonsin och var cirka fem minuter från att sluta helt. Dagen på Vallda gav mig energin och glädjen tillbaks, skrev Lars i ett mejl direkt efter eventet.

Nu har det gått några veckor och vi tog kontakt med Lars för att stämma av läget igen.

– Just nu har jag tagit ett break igen men jag tycker fortfarande att Kings of Distance var en fantastisk dag som överträffade alla mina förväntningar. Närmast hål med Niclas Fasth var mest intressant att se hur han hanterade vinden men också longdrivingstjärnorna Joe Miller och Sandra Carlborg var kul att lyssna på.

För att få tillbaks glädjen igen ska Lars testa hickorygolf efter förfrågan från en vän.

– Han har skaffat klubbor till mig och han säger att man blir glad bara man träffar bollen med hickory. Jag ska testa och se vad som händer och i varje fall ge det en chans.

Problemet för Lars är att hans prestationer pendlar kraftigt från rond till rond och att bollträffen sviker allt som oftast.

Och att det påverkar hans humör.

– Jag började spela i slutet av 80-talet och efter att ha hållit upp i många år började jag igen för tre år sedan. Vissa ronder känns allt som förr och jag kan gå runt par men andra dagar blir jag så fruktansvärt besviken. Jag struntar egentligen i scoren men när jag spelar så dåligt som jag gjort i år så mår jag dåligt rent psykiskt, berättar han.

Kanske kan hickorygolfen locka tillbaks glädjen igen.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-09-25
TournyttCallaway KOD
Scroll to Top