Nationwide Children’s Hospital Championship – Round One

Tournytt

Norlander leder första slutspelstävlingen

Henrik Norlander är på jakt efter en plats på PGA Tour. Och hans väg dit kunde knappast starta bättre.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-24 Uppdaterad 2019-12-12

Henrik Norlander slutade 32 på Web.com Tour-listan och missade därmed en direktplats till PGA Tour med sju platser.
Svensken, som förlorade rättigheterna till touren 2016, är därmed fortfarande på jakt efter ett nytt kort på den största touren i USA.

Och slutspelet kunde knappast starta bättre.

Efter den första rundan av Nationwide Childrens Hospital Championship på Ohio State University Golf Club är svensken i ensam ledning.
Sju under par, 64 slag, gör att han är ett bättre än tvåan Robert Streb.

Trög start för Norén i USA

Henrik Norlander började torsdagsvarvet med tre birdies de fyra första hålen. Sedan följde han upp den starka starten med fem birdies de första sex hålen på baknian.
– Jag träffade väldigt många fairways och slog sedan många bra järnslag. Jag hade 180 meter in till flaggan på hål 11 och stannade den 30 centimeter ifrån. Sedan slog jag den till lite mer än två meter på hål 14, vilket är ett riktigt svårt hål. Även den kunde jag sätta, sa Norlander till Web.com Tour efter rundan. 

Under året har Norlander sju topp-25-placeringar under grundsäsongen av Web-com Tour. Men bara för att han är på jakt efter ett tourkort ska han inte spela mer aggresivt. Planen är faktiskt precis tvärtom.
– Jag ska försöka ta det lite lugnare, ha kul och lita på det jag gör. Jag har bara något att vinna i de här fyra tävlingarna. Jag har redan fulla spelrättigheter på Web-com Tour nästa år, så jag försöker bara ha kul här ute.

Här är toppen av ledartavlan:

Norlander leder första slutspelstävlingen


Text: Jesper Johansson • 2018-08-24
TournyttHenrik NorlanderKorn Ferry TourPGA TourTournytt
Scroll to Top