The Northern Trust – Preview Day 3

Tournytt

Thomas fortfarande förbannad över förlust – för 17 år sedan

Justin Thomas har svårt att släppa förluster. Inför veckans slutspelstävling på PGA Tour berättade han om en förlust som han fortfarande grämer sig över. Den skedde för 17 år sedan.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-23 Uppdaterad 2019-12-12

För att bli en av världens bästa golfare krävs det, kanske, en gnutta vinnarskalle. I alla fall om du frågar Justin Thomas, amerikanen som verkligen h-a-t-a-r att förlora.

Under en presskonferens inför veckans Northern Trust berättade han att en förlust för 17 (!) år sedan fortfarande svider.
– Jag tappade det helt under US Kids Championship när jag var åtta år gammal. Jag sköt 32, 30. Och under den andra rundan gick jag på 37 slag. Sedan förlorade jag i ett särspel, sa Thomas på presskonferensen.
– Jag lyckades göra en snygg up-and-down på första särspelshålet men förlorade det andra efter en bogey. Min pappa var caddie åt mig och jag tappade allt där. Jag var fruktansvärt arg. 

Så sänds slutspelspremiären

Och att vara arg för en förlust är något som majorvinnaren fortfarande inte lärt sig att sluta med. Förra året vann han FedExCup men förlorade sista tävlingen på East Lake trots att han hade en god chans att åtminstone ta sig in i ett särspel mot Xander Schauffele.
– Jag är fortfarande förbannad för att jag inte vann den turneringen. Nummer 18 är ett av de lättare hålen på banan. Det är en driver och en järnfemma för mig och jag hade nen 10 meters birdieputt. Jag skulle ha satt den putten, det är fortfarande irriterande att jag inte gjorde det.

Justin Thomas spelar de första två rundorna av Northern Trust tillsammans med Brooks Koepka och Dustin Johnson.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-23
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top