5de4036f7e614

Tournytt

European Open: Bryson-magi och Reed-ilska

"Vetenskapsmannen" i täten medan Reed grälar på myntskramlare.

Text: Michael Åhman • 2018-07-26 Uppdaterad 2019-12-12

Porsche European Tour rullade igång i dag på Green Eagle utanför Hamburg.

Och ”vetenskapsmannen” Bryson DeChambeau satte högsta fart direkt. Han spelade i en tidig boll och kom in med 66 slag (-6), något som skulle visa sig bli dagens bästa score.

– Fantastiskt att få börja med sex under. Jag har inte träffat bollen bra den senaste tiden och jobbar fortfarande med mitt spel. Men jag missar på rätt ställen och sätter en hel del puttar, och då kan det bli en bra score, säger DeChambeau till Europatourens hemsida.

På det nionde hålet, en par 5 (och Brysons sista) var han dock illa ute efter ett snett andraslag. Men han löste det utmärkt och gick av hålet med en birdie efter räddningen du kan se i klippet nedan.  

Dagens stora överraskning var annars är den 17-årige amatören Nicolai Höjgaard från Danmark som länge jagade ledningen. Efter bogeys på de två sista hålen för dagen föll han dock tillbaka till 69 slag (-3).

Bland sex startande svenskar lyckades Henric Sturehed bäst. En eagle på banans 18:e hål (par 5/473 meter) gjorde att han landade på 70 slag (-2).

Han delar därmed plats med Masters-vinnaren Patrick Reed, som hade sina speciella bekymmer längs banan.

Reed var redo att slå sitt tredje slag på det tionde hålet (par 4) när hans caddie började vifta och gå mot ett kamerateam.

– Ni skramlar med växelpengar i fickan. Det är därför jag pekar på er, säger caddien (se klippet nedan).

Reed bad då kamerateamet att gå iväg:

– Jag tänker inte slå förrän ni alla försvinner härifrån.

När teamet flyttat tillräckligt långt bort slog amerikanen en fin chip som stannade en dryg meter från hålet och räddade därmed paret.

Här följer du leaderboard i European Open

Text: Michael Åhman • 2018-07-26
TournyttBryson DeChambeauEuropean TourPatrick ReedTournytt
Rulla till toppen